80後由做野轉為全職媽媽想識下朋友

misszoie
|
原本fulltime工作,黎緊會變身做全職媽媽
以前工作忙,朋友不多了,黎緊好想擴闊下自己生活圈子,吹下水,互相扶持,一齊研究下煮飯仔,掃平貨,做手工,談天說地天文地理

快啲入黎say 個hi啦(emoji)
Sypoon
|
Hi :)
misszoie
|
Sypoon 發表於 18-12-21 11:28
Hi :)

hi,早晨呀,食左早餐未呀?
KAVEN
|
misszoie 發表於 18-12-20 12:49
原本fulltime工作,黎緊會變身做全職媽媽
以前工作忙,朋友不多了,黎緊好想擴闊下自己生活圈子,吹下水, ...
Hi!一樣80後全職媽媽,多多指教
misszoie
|
KAVEN 發表於 18-12-21 17:09
Hi!一樣80後全職媽媽,多多指教

hi,Kaven,我仲有三日都加入全職媽女行列啦,好期待
麻每吉
|
我,停工陀b,預產期三月,好唔慣要問老公攞錢
heherikku
|
misszoie 發表於 18-12-21 20:09
hi,Kaven,我仲有三日都加入全職媽女行列啦,好期待

我都係由返工轉左ftm幾個月了
misszoie
|
麻每吉 發表於 19-1-2 23:28
我,停工陀b,預產期三月,好唔慣要問老公攞錢

我都唔慣,暫時頭幾日我好慳家,立即唔捨得用錢(emoji)
misszoie
|
heherikku 發表於 19-1-2 23:33
我都係由返工轉左ftm幾個月了

平時有咩打發下時間呀?煲劇?
heherikku
|
misszoie 發表於 19-1-3 15:26
平時有咩打發下時間呀?煲劇?

湊阿仔已經係打發時間
我只係係佢瞓著左嘅時間暗爽下
屋企有now 宜家多數開住啲電影台睇下咁
其他時間玩下手機咋
岩岩同佢沖完涼 就黎食奶奶lu
麻每吉
|
misszoie 發表於 19-1-3 15:25
我都唔慣,暫時頭幾日我好慳家,立即唔捨得用錢(emoji)

好多野想買又唔敢買成日諗幾時可以返part time
misszoie
|
heherikku 發表於 19-1-3 16:27
湊阿仔已經係打發時間
我只係係佢瞓著左嘅時間暗爽下
屋企有now 宜家多數開住啲電影台睇下咁

可能你小朋友仲細,我果個讀小學了,大半日都唔起屋企,暫時我煲劇打發時間
misszoie
|
麻每吉 發表於 19-1-3 16:49
好多野想買又唔敢買成日諗幾時可以返part time

咁我都好小小,有時會去做下freelance
heherikku
|
misszoie 發表於 19-1-3 16:55
可能你小朋友仲細,我果個讀小學了,大半日都唔起屋企,暫時我煲劇打發時間
...

以為你都係湊bb先轉添
因為要跟功課呀?
我反而諗住佢身時返學就搵pt打發時間
misszoie
|
heherikku 發表於 19-1-3 17:07
以為你都係湊bb先轉添
因為要跟功課呀?
我反而諗住佢身時返學就搵pt打發時間

一黎跟功課,仲有好多親子功課,上個月做左好多晚,頂唔順
麻每吉
|
misszoie 發表於 19-1-3 17:06
咁我都好小小,有時會去做下freelance

我要睇下生完點先好緊張
Mytrueapple
|
Hi, 我有兩個小朋友,將會轉做ftm。。。
misszoie
|
麻每吉 發表於 19-1-3 21:49
我要睇下生完點先好緊張

幾時生呀?
麻每吉
|
misszoie 發表於 19-1-8 22:41
幾時生呀?

3月頭
misszoie
|