開左既化妝品eye shadow/胭脂/唇膏幾耐要換?

laibebemama
|
唔會成日化妝, 但有時都會化下既jm, 你地啲化妝品會擺幾耐先唔用? 除左粉底眉粉, 其他化妝品我都係一個月用得4,5次, 但係好似eye shadow呢啲用極都仲有既嘢, 有無限期架其實?? 有時買左啲貴少少既牌子, 又唔係好想掉, 而且有時手痕又會買新的開嚟用 :x
笑死人咩
|
眼既product mascara通常都3個月,eyeliner 1個月左右都會用完
babybabywanted
|
笑死人咩 發表於 18-12-27 02:31
眼既product mascara通常都3個月,eyeliner 1個月左右都會用完

咁快?!
Dragonmama2012
|
從來只會有睇唔順眼,太耐無用就掉既化妝品。好少真正用完既眼影,胭脂,光影粉呢啲低消耗既化妝品。只要一日仲有,我都會用,除非變曬質先掉。

jhjac
|
笑死人咩 發表於 18-12-27 02:31

但我聽講過mascara最好一個月換一支
因為好易有細菌滋生
laibebemama
|
jhjac 發表於 18-12-28 00:11
但我聽講過mascara最好一個月換一支
因為好易有細菌滋生

Mascara硬左乾左冇辦法

HappyBaby1002
|
laibebemama 發表於 18-12-28 19:12
Mascara硬左乾左冇辦法

用暖水浸下個樽身
laibebemama
|
HappyBaby1002 發表於 18-12-28 19:57
用暖水浸下個樽身

又可以喎
ecling
|
我盒眼影用咗一年重用緊
迷人pinklady
|
ecling 發表於 18-12-28 20:44
我盒眼影用咗一年重用緊

我胭脂都係
HappyBaby1002
|
laibebemama 發表於 18-12-28 20:07
又可以喎

thunder_bunny
|
如果真係好介意的話,
留意下盒後面呢個標誌

Eyeshadow / 胭脂 我都係睇佢唔順眼就掉
又或者太飛粉,眼睇到質地有異之類

至於唇膏如果搽上咀怪怪的感覺,質地有異,咀唇覺得那,應該都識掉啦,仲用咩

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
LaLaLaLaLa22
|
我開架唇膏用緊opera,日日用,用左半年先見底,唇膏我又無咩話到期唔用,我都係買一枝用一枝
laibebemama
|
thunder_bunny 發表於 18-12-29 15:54
如果真係好介意的話,
留意下盒後面呢個標誌