大家有無遇過好嘅地產代理?

lololala
|

我放咗層樓俾祥X同X原,發覺佢哋無乜道德可言⋯⋯

X原啱啱又打嚟話祥益唱我哋個盤可以大劈價(我根本暫無意勁劈),我都唔知邊個真。

X原又成日未帶客上嚟睇就成日打嚟叫我哋狂減,但又無客帶嚟睇樓。

X益又同D客話我哋急放(但根本唔係)。

X益講個客出嘅價錢,我哋話唔接受,佢又用一個好串嘅口吻話:"XX0萬俾多你啦!!"
happyhappymapa
|
lololala 發表於 18-12-20 13:49

有,仲跟得好好,有交帶
steven1110
|

X原啱啱又打嚟話祥益唱我哋個盤可以大劈價(我根本暫無 ...

點樣無道德丫?
lololala
|
happyhappymapa 發表於 18-12-20 13:54
有,仲跟得好好,有交帶

妳買定賣?
Teresa
|

X原啱啱又打嚟話祥益唱我哋個盤可以大劈價(我根本暫無 ...

有遇過好嘅agent嘅!第一個係少聯絡嘅親戚agent(大地產公司做),佢幫左我好多,仲晨早排第一位去交票成交。

第二個係我前鄰居(個體戶地產agent),唔怕我煩,佢已退休但仲keep住地產牌,freelance幫熟客,大家都做埋朋友。
een31
|
買賣階段都有遇到好同唔好 但普遍唔好都係x原
kavenzou
|
happyhappymapa 發表於 18-12-20 13:54
有,仲跟得好好,有交帶

X2
blackfish
|
有,都係細行,講事實,唔吹水,仲做朋友添,亦試過其他所謂大行,亂講野,又麻煩,帶人上黎係我面前過我間屋點差,最後個客出聲講我無興趣睇呢邊盤,點解甘差都死要帶我上黎,佢即刻收聲
伊芙蓮
|

通常遇到呢d 要求減價agent
你冷靜答佢 ‘有票再講’ 就得
NatalieTY
|

早排有晚我識落個經紀打比我,話有個盤好岩我,我一定中意,仲好抵,業主減左xx萬咁話,我一聽個價錢已經話唔睇,佢落力游說我今日去睇下先。夜媽媽同佢去睇,樓層間隔完全唔係我同佢講要搵既野,佢仲係咁話好抵叫我諗左佢仲話業主換左樓所以急售,又話有人本身今日比票,但依家聽日俾,先到先得叫我即刻比票.. 我話左唔岩就走左,隔左幾日佢問我會唔會再考慮下..我話你唔係話有人第二日比左票咩?地產經紀講野無句真。

pauljr
|
中x最衰,淨係識叫賣方減價或買方加budget