影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

39集 打馬球果場好鬼甜

難得有個咁明白自己嘅男人,連心底入面個感受都講得出明蘭不枉此嫁啦。

小桃鬧小公爺真係睇到好解氣

盛老太同盛紘係明蘭出嫁果幕真係睇到眼濕濕尤其是盛老太撲出去抱住明蘭喊晒時,真係感受到盛老太對明蘭果種愛錫

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

tpyjasmine 發表於 19-1-17 17:40
唉,小秦氏又係自己攞黎
明明顧二對佢真心
佢要爵位,你同佢講自然會比你

唔係個個女人咁精明又咁正直,顧二話明蘭精明但心軟,但少有君子風範,佢會算計人,但以理服人。小秦氏呢d係典型繼室心態,唔會旨望前妻嘅仔女會對自己好,始終血脈唔同,以前小秦氏對顧二好,顧二曾經想過大個要爭氣,會對小秦氏好孝順佢,後來發現唔妥,當佢睇清楚小秦氏嘅心思,佢就唔再想理呢個人,小秦氏如果唔害明蘭,顧二係會放過佢,可惜賤人就係作賤,講心計,顧二比好多人都多,最重要佢心更狠手更辣,老謀深算,為保護明蘭,佢真係老早就防範所有人。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

今晚劇情好 sweet

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

嫁得過啦,難得顧二信守諾言,真係一心一意

水晶宮

rose-mag 發表於 19-1-18 02:14
嫁得過啦,難得顧二信守諾言,真係一心一意

同埋夠直言

男爵府

回覆樓主:

小桃爆小公爺果度真係睇到好爽,顧二都同小公爺講得好明白,呢啲咪少爺格,想要嘅野呼之則來揮之則去,就算而家要唔到都要人等,永遠都係他人做錯,鬧顧2無道義,橫刀奪愛,小公爺婚又結完,老婆都死埋,仲要等佢高中,同小桃一樣,聽到小公爺話自己都唔想就真係想扯巴佢。而家如蘭同明蘭都嫁得唔錯就真係好。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

rose-mag 發表於 19-1-17 16:54
康姨媽係張棪琰,琅琊榜個蒞陽長公主。
你哋好叻,可以認到咁多演員之前拍過咩劇,我諗我有臉盲症,甄嬛傳、琅琊榜、歡樂頌我都有睇,但完全認唔到你哋講嗰啲演員

Ryanma    發表於 19-1-18 11:32

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

開咗, 睇咗1集半, 相比小說, 故事都改得幾多下....之後劇情改變大嗎?

公爵府

昨晚真係好甜
最初明蘭嬲佢設計自己
當自己係咩
老太太又問佢點諗
佢又甜思思咁答
但又唔肯點頭,長柏又搵顧二傾
連皇后都出動埋
馬球會上,又表白又發誓
明蘭甜到呢⋯⋯
我越睇越懷疑馮生現實係咪咁樣求過婚
所以就去證記結婚
真是太甜太感動

去到洞房時又做家產,又再發誓!
又幫明蘭外出買外賣!

不過明蘭套嫁衣頭色好靚呀!
著到佢好靚

公爵府

c.vieri 發表於 19-1-17 23:18
39集 打馬球果場好鬼甜

難得有個咁明白自己嘅男人,連心底入面個感受都講得出明蘭不枉此嫁啦 ...

昨晚真係套甜了,我要再重溫一下
顧二真係好識做

明蘭真心笑出來,我覺得佢唔似做戲咁笑出來
真係心比馮生冧到而從心笑出來

王國長老

回覆樓主:

蜘蛛精收網囉

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

rose-mag 發表於 19-1-16 14:52
咁嘅大話都講得出?話顧二想娶如蘭,長柏你都得架啦。盛老爹就醒啦:點解我覺得係講緊明蘭?咪就係明蘭囉。 ...
我都覺得長柏講大話都唔笑, 好叻! 點知老豆仲好笑, 噴茶! 亞媽仲跌0左落地下, 爆趣!

公爵府

rose-mag 發表於 19-1-18 10:57
蜘蛛精收網囉

明蘭出嫁時
盛大人又喊
老太太又做得太感動人
我睇到鼻酸

王國長老

Sumyeema1 發表於 19-1-18 09:55
開咗, 睇咗1集半, 相比小說, 故事都改得幾多下....之後劇情改變大嗎?

為咗簡化同唔重覆都改咗d, 前面改最多,令顧二早早出場認識明蘭,暫時最重要改動係明蘭同小公爺有段情,呢個改動係我最唔鍾意嘅,改完俗晒,另外為咗明蘭幫衛小娘報仇,將墨蘭嫁梁六娘講成係明蘭設計,引林小娘出招,盛紘同佢反面,明蘭係會計算,但全部都係防人同自保,唔係主動害人,呢度將明蘭黑化咗。仲有兩次政變至新皇上場改成一次,顧二請車三娘喺水入面救明蘭改成顧二自己救,又加咗明蘭送兵符血紹,又被顧二救多次。片花有話顧二俾人害,佢出面去救,嗯度書冇,小說中顧二由此至終都係官途順利,佢非常精明,仲好有手段同心機,冇人害到佢,反而處處保護好明蘭。

水晶宮

tpyjasmine 發表於 19-1-18 10:18
昨晚真係套甜了,我要再重溫一下
顧二真係好識做

係呀,今晚要重溫, :)

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

0尋晚太攰, 未睇明蘭出嫁, 今晚返屋企要睇甜

公爵府

樓主,我突然想起來
顧二而家做左禁軍統領
指揮示,天盛長歌又係顧指揮示