死火。唔見左個now嘅盒仔點算!

plumtree
|
我用左pcc嘅家居寬頻好多年。佢例牌送埋咩鬼幾條電視頻度我哋睇。咁多年來,從未睇過。亦冇裝。唔記得當年冇要到,抑或收埋咗。總之每次佢寄信嚟通知話嗰舊野又更新左,叫拎信去舊換新,我哋一直都冇換。所以唔發現唔見咗。而家至發現唔知去咗邊,咁搵唔返嗰舊野,豈不是將來咪要賠錢
你哋有冇人試過咁嘅情況下。我可以點做呀?
picky1214
|
係,如果真係俾左你而你又唔見左,係要賠錢架
TotoroCAT
|
我當年又係咁!!一直好地地放係電視櫃度(無插線),點知搬屋果時師父黎收機,話少左條吾知咩線...我吾知係邊度搵比佢...比佢收左3舊水....
lyh80115
|
TotoroCAT 發表於 18-12-20 15:11
我當年又係咁!!一直好地地放係電視櫃度(無插線),點知搬屋果時師父黎收機,話少左條吾知咩線...我吾知係邊度 ...

3舊水條線? HDMI線?
Jnam
|
我反而係有保留舊嘅但一直冇睇過冇更過,到最近加新頻道換新機時,師傅唔收番部舊機,叫我拋咗佢
adaho123456
|
Jnam 發表於 18-12-20 15:18
我反而係有保留舊嘅但一直冇睇過冇更過,到最近加新頻道換新機時,師傅唔收番部舊機,叫我拋咗佢 ...

可能你有但佢見舊嘅收返都冇用咪叫你掉咗佢,但如果你話冇佢就會要你陪錢。
小倩
|
TotoroCAT 發表於 18-12-20 15:11
我當年又係咁!!一直好地地放係電視櫃度(無插線),點知搬屋果時師父黎收機,話少左條吾知咩線...我吾知係邊度 ...

我係師傅嚟收機,差條lan線同HDMI
個哥仔話無問題
點知之後收到罰款單收4舊
早知要罰,是但抆條俾佢都得啦
plumtree
|
小倩 發表於 18-12-20 15:37
個哥仔話無問題

係㗎。上次裝modem時,我哋唔需要嗰個唔知咩嘢,就冇要到,師傅話冇問題,冇講到話要賠。點知後來續約,換新野,另一師傅嚟到話我哋少左一樣野,收唔齊,一口咬定話我哋唔見咗。我哋係眼見咁多就咁多。上網唔抽野喺晒書房。結果擾攘左好耐。簽左份野,夾硬認係我哋唔見至冇事。拖延多幾個星期至嚟裝。好煩。
真係自己整唔見心甘情願簽。旦冇收到又話係自己整唔見,真係無奈。
竇漪房
|
Jnam 發表於 18-12-20 15:18
我反而係有保留舊嘅但一直冇睇過冇更過,到最近加新頻道換新機時,師傅唔收番部舊機,叫我拋咗佢 ...

你可以就最好留返,我鄰居cut左網上行,有師父上門收在 modem無收now,之後收到單要賠now嗰部機嘅錢,打上客服叫佢攞返去門市之後會退返罰款,兩個月後真係退返落信用卡,但隔3個月後又再响信用卡過數收罰款,我鄰居打去鬧爆,佢地一星期內即刻再退錢,今次連利息tim
tsung
|
小倩 發表於 18-12-20 15:37
個哥仔話無問題

獅子開大口
Poyau    發表於 18-12-21 01:42
vlnz
|

我地CUT BROADBAND叫佢地上來收MODEM,
當年安裝時因為我地本身有HDMI線,所以冇要佢個條,