有冇jm已經去左曼谷個新商場ICONSIAM?

pbpk03845784
|
高(emoji)屋多野睇嗎?Thx.....
Milklee
|
pbpk03845784 發表於 18-12-20 15:52
月初啱啱去完ICONSIAM, 主要行LOCAL 市集, 多泰國地攤食物, 乾淨衞生, 有冷氣, 行得好舒服, 商品亦不貴,
反而冇行名店區同日本百貨.

wcpcelia    發表於 18-12-27 16:05
Man04
|
pbpk03845784 發表於 18-12-20 15:52

我早上去行,行得好舒服。
下午開始多人。
|
Milklee 發表於 18-12-20 16:11
月初啱啱去完ICONSIAM, 主要行LOCAL 市集, 多泰國地攤食物, 乾淨衞生, 有冷氣, 行得好舒服, 商品亦不貴,
反 ...

puibpuib
|
在那個地鐵站?
|
puibpuib 發表於 18-12-21 23:55
在那個地鐵站?

喺河邊!
BeadBead
|
puibpuib 發表於 18-12-21 23:55
在那個地鐵站?

我揀左坐BTS轉免費船,好方便

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小山丘
|
請問值得去嗎?
ww1003
|
多唔多野買?
Milklee
|
小山丘 發表於 18-12-26 09:02
請問值得去嗎?
如果你去曼谷會行商場, 咁呢個值得去, 一邊地道本土, 一邊高檔名牌, 悉隨尊便.

wcpcelia    發表於 19-1-3 14:11
Koala_Chu
|
我3月去BKK, 應該會去行吓, 名牌就冇大興趣, 反而本土嘅就想睇吓
Umelee
|
高島屋只行咗食物果層,icon luxe果邊都唔係全部luxury brands,也有uniqlo, h &m!去程grab a taxi ,回程搭船加bts, 但好辛苦同花時間,先要排隊等船、隻船好多人,但眼見不足救生衣,又不夠坐位要企足全程,搭咁耐驚咁耐!下次咪攪我!
|
Umelee 發表於 18-12-28 11:24
高島屋只行咗食物果層,icon luxe果邊都唔係全部luxury brands,也有uniqlo, h &m!去程grab a taxi ,回程搭 ...

哩D接駁船都講左好多係好危險、超多人、我真係唔會搭、出事就麻煩!
Umelee
|
pbpk03845784 發表於 18-12-28 11:30
哩D接駁船都講左好多係好危險、超多人、我真係唔會搭、出事就麻煩!

冇乜留意bkk的資訊嘛!不過真係冇下次!搭的士舒服N倍,不過就是勁塞車!
|
Umelee 發表於 18-12-28 11:42
冇乜留意bkk的資訊嘛!不過真係冇下次!搭的士舒服N倍,不過就是勁塞車!
...

一定call grab !塞都有鬼佢、有限錢!
happygirl_001-
|
Milklee 發表於 18-12-20 16:11
反 ...
請問個local 市集係日日都有, 定要星期五, 六,日先開架?? thanks.
Milklee
|
happygirl_001- 發表於 19-1-3 11:51
請問個local 市集係日日都有, 定要星期五, 六,日先開架?? thanks.
LOCAL市集已經固定喺商場一大區域, 應該日日都有,
最近香港都有D報導 ICONSIAM, 都冇提過只開五,六,日.

happygirl_001-
|
Milklee 發表於 19-1-3 12:42
LOCAL市集已經固定喺商場一大區域, 應該日日都有,
最近香港都有D報導 ICONSIAM, 都冇提過只開五,六,日.
明白, 謝謝~~
kit2004
|
上次同仔去asiaqitue坐船,我真係坐甘耐驚甘耐.係全船連企位都係滿人
Koala_Chu
|
kit2004 發表於 19-1-7 19:11
上次同仔去asiaqitue坐船,我真係坐甘耐驚甘耐.係全船連企位都係滿人 ...

我上次去都驚, 隻船明顯墜咗好多, 但又見佢有count住上船嘅人數