美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

love_nice 發表於 18-12-20 15:53
請問有無jm有玫瑰痤瘡, 你哋搽咩護膚品?

美國醫美品牌Epionce

大宅

tabola_3 發表於 19-1-15 00:50
我覺得cosmetic skin solution的olive serum 降紅效果比較好呀

想知會笠嗎?我面易紅同紅血絲,唔知有無效呢?

大宅

love_nice 發表於 18-12-20 15:53
請問有無jm有玫瑰痤瘡, 你哋搽咩護膚品?

如果開始起紅,我會咩護膚品都唔用,只用娥羅立英,等d皮膚完全退紅後,會用保濕液打底,再用保濕面霜再加三谪保濕精華油。

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

我有玫瑰痤瘡幾年, 我呢年都係用緊呢幾隻sibu beauty沙棘皂洗面,
George's Aloe Vera蘆薈噴霧當爽膚水, Earth Science透明質酸,(上面3樣都係iherb買平好用), epionce primse oil 呢個好正, 再用black more vitamin e cream

子爵府

回覆樓主:

乜都唔好搽,俾皮膚休息。我十幾年前發,皮膚科醫生叫我用最唔刺激既嘢,佢叫我搽QV cream就得,呢隻人哋通常搽身都得,我就搽埋面,如是者搽咗幾年,唔刺激佢就冇乜翻發

大宅

jackandu 發表於 18-12-20 22:33
冇架,最好去打光,我打左幾次好好多了

請問你打M22幾錢?重有咩效果?thx

複式洋房

candy328hk 發表於 19-1-16 13:22
想知會笠嗎?我面易紅同紅血絲,唔知有無效呢?

Css呢隻唔lup 吸收得幾好^^
我都超多紅血絲 洗面搽面都會爆紅
覺得佢退紅唔錯
但如果真係要去紅血絲
試左咁多年 都係打光最實際
不過打血管時真係痛我面皮較薄

*之前試過phyto-c既olive serum就比較厚身同lup

大宅

tabola_3 發表於 19-1-16 23:18
Css呢隻唔lup 吸收得幾好^^
我都超多紅血絲 洗面搽面都會爆紅
覺得佢退紅唔錯

La Roche-Posay ROSALIAC AR INTENSE 抗紅舒敏修護精華 ,用咗兩個星期,塊面無咁紅同無發熱。如果試埋你果隻css唔知得唔得,一早一夜咁搽,因為之前沙啦啦d姐姐都有sale過我,都想試下。我紅血絲一面鼻加一面眼袋位,超樣衰

大宅

Bling11 發表於 19-1-16 19:27
乜都唔好搽,俾皮膚休息。我十幾年前發,皮膚科醫生叫我用最唔刺激既嘢,佢叫我搽QV cream就得,呢隻人哋通 ...

有相睇嗎?thx

民房

回覆 love_nice 的帖子

I had only 3 treatments of excel v for my rosacea and the result is pretty good. The doctor is very professional and the price is reasonable.

子爵府

candy328hk 發表於 19-1-16 23:29
有相睇嗎?thx

好普通嘢,你search “QV cream”就有大把相(白底藍字),其實類似好普遍既aqueous cream (俗稱A-cream),好多牌子,不過QV 質量好啲易吸收啲,屈人寺、慢0 同藥房都有受,你可買支牙膏裝size看門口,喺未搵到合適護膚品前或發現又有敏感反應時,就搵佢嚟頂檔

大宅

Bling11 發表於 19-1-17 04:55
好普通嘢,你search “QV cream”就有大把相(白底藍字),其實類似好普遍既aqueous cream (俗稱A-cream), ...

明白了,謝謝你

大宅

markuscwmama 發表於 19-1-16 13:29
如果開始起紅,我會咩護膚品都唔用,只用娥羅立英,等d皮膚完全退紅後,會用保濕液打底,再用保濕面霜再加 ...

我同你一樣用娥羅立英去退紅,我唔可以用B3 或B5 gel在面頰(果度特別敏感,一用就見漸紅), Elizabeth Arden係可以安心用。

大宅

tabola_3 發表於 18-12-22 16:55
Bxxxskin 呀

打完excel v會唔會腫到豬頭咁?

複式洋房

alice_csy 發表於 19-1-22 22:09
打完excel v會唔會腫到豬頭咁?

完全唔會呀如果有針對抗血管 果啲位會好似蚊爛咁 但都唔紅架 有光照先睇到

大宅

kwan_kwan3 發表於 19-1-19 23:14
我同你一樣用娥羅立英去退紅,我唔可以用B3 或B5 gel在面頰(果度特別敏感,一用就見漸紅), Elizabeth Arde ...

我而家用THAYERS 玫瑰水+ fracora 的serum + 保濕面霜, 非常好用

大宅

markuscwmama 發表於 19-1-23 18:18
我而家用THAYERS 玫瑰水+ fracora 的serum + 保濕面霜, 非常好用

(emoji)謝謝你!

大宅

max518 發表於 19-1-16 23:53
回覆 love_nice 的帖子

I had only 3 treatments of excel v for my rosacea and the result is pretty go ...

請問邊度打?
我打左三次IPL冇乜反應,面會周不時紅同熱,好辛苦,尤其是依家依個天氣

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

請問大家用邊隻防曬?我發覺一用有酒精成份既防曬或護膚品,就會好唔舒服同埋塊面會紅&痕,不過好多防曬都有酒精。

大宅

mymini_b 發表於 19-6-9 17:02
請問大家用邊隻防曬?我發覺一用有酒精成份既防曬或護膚品,就會好唔舒服同埋塊面會紅&痕,不過好多防曬都 ...

我用CDP uv protective cream, 夠潤又吾刺激。

首頁

尾頁

跳至