真心嬲!99病都要抱b

kmbb519
|
佢重感冒,口罩唔帶,惹左我,都算!我地一齊去睇醫生,醫生叫佢唔好抱bb 話惹到就麻煩,連醫生都咁叫佢,佢完全唔聽,話唔怕!仲哄埋去b度,堅乞人憎呀!!!

kaman0617
|
kmbb519 發表於 18-12-20 17:24
佢重感冒,口罩唔帶,惹左我,都算!我地一齊去睇醫生,醫生叫佢唔好抱bb 話惹到就麻煩,連醫生都咁叫佢, ...

重感冒野到比BB真係好麻煩,但都要搵個無病照顧BB,你兩個都病好易野比BB
做個靚太
|
kaman0617 發表於 18-12-20 17:40
重感冒野到比BB真係好麻煩,但都要搵個無病照顧BB,你兩個都病好易野比BB
...

咁你老公呢~
如果老公唔理,我都會直接出聲,依加D病箘太惡,BB經唔起考驗架!
yeungmiranda
|
樓主要直接出聲,保護bb ar, 俾埋口罩佢戴,傳染左bb就麻煩啦,講無用架,要行動
MeowMuiMui123
|
點解唔即刻stop奶奶抱bb?
kmbb519
|
MeowMuiMui123 發表於 18-12-21 00:25
點解唔即刻stop奶奶抱bb?

我有阻止,佢當我無到,我即刻叫老公出手,直頭攔住佢唔比佢過去呀b度,你話佢係咪痴線架
kmbb519
|
做個靚太 發表於 18-12-20 18:09
咁你老公呢~
如果老公唔理,我都會直接出聲,依加D病箘太惡,BB經唔起考驗架!
...

我老公有阻止佢
連佢老公都有出聲
但佢都可以唔聽 仲話怕咩呀!真係超討厭
kmbb519
|
yeungmiranda 發表於 18-12-20 23:45
樓主要直接出聲,保護bb ar, 俾埋口罩佢戴,傳染左bb就麻煩啦,講無用架,要行動
...

知道 當時我係同99一齊睇緊醫生,bb係出面,佢睇完藥都未擺就衝出去話要抱b!我即刻話佢,佢唔聽,衝出去,我即刻叫我老公衝出去截住佢,真係痴線,明明醫生岩岩都講完叫佢唔好抱,話惹到好麻煩!!但佢都可以咁!諗起都嬲
kmbb519
|
kaman0617 發表於 18-12-20 17:40
...

知道我在家都有帶住口罩,同埋呢兩日老公湊,好彩唔係同99住 但佢已經惹埋佢女同女婿,真心憎人唔帶口罩囉!仲不停話自己無病無病!但就不停散播病毒!超衰囉
做個靚太
|
kmbb519 發表於 18-12-21 11:04
我老公有阻止佢
連佢老公都有出聲
但佢都可以唔聽 仲話怕咩呀!真係超討厭

係囉~咁就唔好俾佢抱,佢有佢話唔怕,你地有你地唔俾佢掂個B!
kmbb519
|
做個靚太 發表於 18-12-21 11:35
係囉~咁就唔好俾佢抱,佢有佢話唔怕,你地有你地唔俾佢掂個B!

我會盡力阻止佢
hellomimichu
|
佢重感冒,口罩唔帶,惹左我,都算!我地一齊去睇醫生,醫生叫佢唔好抱bb 話惹到就麻煩,連醫生都咁叫佢, ...

超痴線囉
依d行為叫錫bb咩?
咁自私 完全無諗過bb安全
我係你就會鬧佢加搶返bb!!!!
nesure
|
叫你老公出面
美之選468
|
自私99
Nikitang1111
|
真係好自私
正常都唔會想個孫病架嘛
要已經惹左咁多個大人
yeungmiranda
|
kmbb519 發表於 18-12-21 11:08
知道 當時我係同99一齊睇緊醫生,bb係出面,佢睇完藥都未擺就衝出去話要抱b!我即刻話佢,佢唔聽 ...

真係好癡線!好返先抱飽佢攞,如果佢抱你搶返,佢咁自私,連個孫會被傳染都晤理
Littlegrey
|
保護BB係媽媽責任,冇情講,我會鬧99,理得佢係邊個。
我女過年前就係99病都照錫佢(已經阻止佢)病足一個月,一歲幾餵藥餵到din, 我女又傳染埋我娘家!我嬲到冇去拜年冇打電話冇送禮比佢,幾個月都當佢透明!
瑤瑤~
|
對住唔講道理既人唔好同佢講道理, 0徙氣架
BB靠你保護, 行動就得, 佢越係癲, 就越唔俾佢見孫
唔好太勞氣, 祝早日康復
hontari
|
鬧完都唔聽,我會唔俾奶奶見bb直到大家都好返
我同奶奶唔同住,阿女細個時每次返去男家食飯前,我都會問清楚奶奶屋企有無人病,因為試過姑仔病左唔帶口罩唔出聲話病仲抱我女 結果個女都病埋,我老公將我同老公夾住個女餵藥的相send俾姑仔,等佢知道bb病左幾咁辛苦

希望你小朋友快啲好返
aquaQ
|

我果位又是咁,佢病先(聲都變埋、仲係咁咳),但是不戴口罩、不用公筷。先惹我個仔,再惹埋佢個仔,之後連佢老公都咳(我唯一幸免,因為我見佢夾過邊,就不會再夾)

有親戚問冬至食咗咩好嘢,佢話:佢地啊,全家都病,邊食得乜好嘢?

哇,佢哋病咋,你冇嘅?仲要係你傳染囉!你心中的「全家」是不包括我的,明晒。