婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

kmbb519 發表於 18-12-20 17:24
佢重感冒,口罩唔帶,惹左我,都算!我地一齊去睇醫生,醫生叫佢唔好抱bb 話惹到就麻煩,連醫生都咁叫佢, ...

咁要直接同佢講喇,費事惹到bb

大宅

佢重感冒,口罩唔帶,惹左我,都算!我地一齊去睇醫生,醫生叫佢唔好抱bb 話惹到就麻煩,連醫生都咁叫佢, ...

為左自己個bb我咩都夠膽做

大宅

回覆樓主:

好心啦。 咁大個人都唔知病左唔抱得BB, 你要比D顏色佢睇囉。 等佢下次唔敢

男爵府

回覆樓主:

我奶奶都係架,新年果時病又唔係屋企休息,仲抱親戚個B,見到個呀媽黑晒面又唔出得聲

大宅

我奶奶都係咁ga. 病又唔認,又唔講,野病左我仔幾次啦。仲要次次都要入院wo..我老公都有話過佢但佢唔聽。有次我仔比佢整病左入院又插喉又聞氣又中豆又勁咳,我嬲到要我奶奶黎醫院比佢睇到我仔幾辛要佢見住我仔病樣等佢知道小朋友病唔似大人咁輕微。同埋要佢做阿四,要佢幫我買飯買早餐,買水買包一日行幾次,佢仲要住得遠,但我特登唔叫佢一次過買晒。

複式洋房

Same here ! 6299 病左2個星期,話太掛住個B..仲有少少咳都硬要過來 ..我個B 出世無耐咋..
不過的確佢地咦啲係聽唔入耳.. 唔比佢地惦可能仲話你唔惦添丫..

大宅

kmbb519 發表於 18-12-21 11:11
知道我在家都有帶住口罩,同埋呢兩日老公湊,好彩唔係同99住 :igiv ...

勁有同感! 我個仔而家都係重感冒尾重keep住咳緊! 都係俾佢個阿爺傳染呀!
我已經爆嬲咗十幾日喇!!佢放聖誕假第一日就俾佢個重感冒阿爺傳染咗, 成個聖誕假我哋一家都冇啖好食又冇得出去玩!!
佢阿爺就勁啦, 次次少病就扮冇病, 大病時俾我老公叫佢帶口罩佢就大部分時間都係將個口罩拉到去下巴位, 大大聲企喺廳中心咳去放毒!
我哋已經唔係同住只係會番去食dinner, 而每次我一意識到佢有病我都會暫停番去食飯, 但係佢十次病都有九次會野埋我仔, 然後有時我仔又會野埋俾我, 所以我真係長期都唔係幾妥佢!

大宅

一定要講出口有病五好抱小朋友,病左小朋友會好辛苦,以小朋友身體為先

別墅

我99病仲錫我個女添呀..嬲爆!哥陣得個幾月

大宅

phooer 發表於 19-1-9 02:27
我99病仲錫我個女添呀..嬲爆!哥陣得個幾月

係!佢呢頭講完自己幾病幾攰飲幾多藥,呢頭係咁抱住我女錫。

怕左佢

別墅

Chickentailbun 發表於 19-1-14 11:18
係!佢呢頭講完自己幾病幾攰飲幾多藥,呢頭係咁抱住我女錫。

怕左佢

我99都係..佢話比你聽係要你問候佢...抱住個孫錫係滿足佢自私ge佔有慾

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至