換尿片

ChanChanAgnes
|
bb 7個月大,而嫁識坐,自從佢識轉身開始已經唔肯訓喺度換片,要扒喺度換片,有時用玩具引下佢都可以乖乖訓喺度。但近期佢識坐就開始失控,試過未抹乾淨屁股就轉身仲坐左起身,搞到一身屎,大家有無換尿片心得可以幫下我?!
RubyYu07
|
ChanChanAgnes 發表於 18-12-20 19:40
bb 7個月大,而嫁識坐,自從佢識轉身開始已經唔肯訓喺度換片,要扒喺度換片,有時用玩具引下佢都可以乖乖訓 ...

正常架!換片變得好困難,所以我轉用學習褲,容易著
日本成
|
我初時都係比玩具佢,但無咩用 玩兩下就轉身走,但發覺佢對奇奇怪怪嘅野好大興趣
例如指甲鉗,香水個蓋,再唔得我會拎個藍芽喇叭仔出來,開首歌比佢 佢會乖乖拎實瞓係到研究舊野
kissapplegirl
|
ChanChanAgnes 發表於 18-12-20 19:40
bb 7個月大,而嫁識坐,自從佢識轉身開始已經唔肯訓喺度換片,要扒喺度換片,有時用玩具引下佢都可以乖乖訓 ...

我個仔而家10個月大,有同樣問題,我會拎d佢未玩過既野比佢拎住就可以好乖咁換片,例如電視搖控,眼鏡,手機,一d日常用品就得,但預左佢會咬一餐
|
kissapplegirl 發表於 18-12-20 23:51
我個仔而家10個月大,有同樣問題,我會拎d佢未玩過既野比佢拎住就可以好乖咁換片,例如電視搖控,眼鏡,手 ...

等我試下先
|
日本成 發表於 18-12-20 22:32
我初時都係比玩具佢,但無咩用 玩兩下就轉身走,但發覺佢對奇奇怪怪嘅野好大興趣
例如指甲鉗,香水個蓋,再 ...

以前比個膠袋佢都玩一餐,而嫁玩具都玩到厭,等我試下比其他日用品佢玩下先。
hoganbaby
|

呢個係必經嘅過程,著紙尿褲可能就容易啲,紙尿片就包嚟包去,難著啲
我要做媽媽
|
呢個階段既時候,我會諗各種辦法吸引佢,就係為咗分散佢既注意力等佢唔好郁,而且,媽媽換片片既動作都要快亞!
haha748494
|
好考驗媽媽換片速度,用學習褲可以方便D.
dessertwing
|
就算片著學習褲,著衫著褲都會係甘郁
puppydingo
|
識行,轉頭唔見埋
|
dessertwing 發表於 18-12-22 23:52
就算片著學習褲,著衫著褲都會係甘郁

係啊,仲成日走佬
pigpiglamlam
|
如果抹便便真係要好快手,唔太凍我會捉佢沖pat pat
Vivi_Yan89
|
11個月,已經用緊餅來引誘佢定落來換片
GCHK
|
係咁㗎喇,我果個都係咁樣
|
GCHK 發表於 18-12-27 20:38
係咁㗎喇,我果個都係咁樣

佢加固左就好多便便,有時食一餐要屙兩次,我就快散喇!
GCHK
|
回覆 ChanChanAgnes 的帖子

一餐屙兩次,即係一日好多次啵
|
GCHK 發表於 19-1-1 16:22
回覆 ChanChanAgnes 的帖子

一餐屙兩次,即係一日好多次啵

係啊,每次量唔多但次數多。
GCHK
|
ChanChanAgnes 發表於 19-1-1 19:11
係啊,每次量唔多但次數多。

咁樣亞,如果冇其它唔舒服,咁再觀察,