代購真係食水深。。

luvysl_blythe
|
上個星期我係hk cc 專門店買同一對耳環,都係$2700, 代購竟然賣$3400, 咁我想知點解仲要幫襯代購? 一般人唔係因為代購平過專門店所以先網購?
luvysl_blythe
|
luvysl_blythe 發表於 18-12-20 20:09
上個星期我係hk cc 專門店買同一對耳環,都係$2700, 代購竟然賣$3400, 咁我想知點解仲要幫襯代購? 一般人 ...

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wcpcelia    發表於 18-12-27 15:31
stagea
|
laukkk
|
我都有過同樣疑惑。。。我覺得d代購博有d人唔會去專門店,一味上網睇,咁佢地話香港已經賣晒,d人咪信囉
tpcmela
|
luvysl_blythe 發表於 18-12-20 20:09
上個星期我係hk cc 專門店買同一對耳環,都係$2700, 代購竟然賣$3400, 咁我想知點解仲要幫襯代購? 一般人 ...

只係Chanel 同hermes代購係比專門店貴
favv88
|
我試過買一對cc耳環,香港專門店賣$2800,代購話要$3400。不過個款就香港斷左貨好耐。最終我托朋友係英國買到,朋友話退埋稅都唔洗$2700。代購食水都幾深。朋友話代購買得多野,佢地個退稅額仲高d Tim ....所以代購都幾好賺。
L13
|
luvysl_blythe 發表於 18-12-20 20:10

我見幾間代購價錢同專門店差不多
可能同價/貴少少
不過佢哋聲稱最新/斷貨
你呢間貴超多

除非香港真係問過斷哂貨
而自己又超鍾意
否則一定唔會幫襯代購
appleyuen
|
luvysl_blythe 發表於 18-12-20 20:10

呢間代購特別貴prxxxland
tsung
|

20150618bb
|
會唔會係限量板,如果係就有可能
Kkkiss
|
appleyuen 發表於 18-12-21 07:31

非常同意
Nikitang1111
|
appleyuen 發表於 18-12-21 07:31

但又好似好多人幫襯
sooso004
|
上網見一款CWC 13.4K
間野賣14.9K...其實去專門店真係無咁多款定點架呢?
tpcmela
|
sooso004 發表於 18-12-21 15:54
上網見一款CWC 13.4K
間野賣14.9K...其實去專門店真係無咁多款定點架呢?

你要問staff有無,其實買得多想買乜,staff一番貨就通知你