淘寶運費問題

cheers_iris
|
請問如果我喺好多間唔同嘅店度買嘢, 但其實啲嘢唔重, 只係少少衫同埋頭飾, 而家見到都要二百幾蚊運費(SF) , 係唔係正常呢? thx all
oceandeepsea
|
大約幾多間,如果用官集4px,唔係好正常
cheers_iris
|
oceandeepsea 發表於 18-12-20 20:16
大約幾多間,如果用官集4px,唔係好正常

6間咋!
官集4px係咩嚟?唔好意思,唔係好熟!
lingirl
|
樓主係咪冇用集運就咁每間店都用直送香港收貨?如果係既話,咁多間運費加埋好難唔貴喎.....
kittylam
|
cheers_iris 發表於 18-12-20 20:14
請問如果我喺好多間唔同嘅店度買嘢, 但其實啲嘢唔重, 只係少少衫同埋頭飾, 而家見到都要二百幾蚊運費(SF) , ...

如果集運就太貴,如果直運就正常。
water_ma
|
我次次淘20間以上
有衫、鞋、玩具等等
每次150人仔左右咋喎

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cheers_iris
|
water_ma 發表於 18-12-20 21:12
我次次淘20間以上
有衫、鞋、玩具等等
每次150人仔左右咋喎

嘩咁平!究竟要點樣做㗎?
係咪揀官方集運佢就會識得幫我咁樣計?
Ciara28
|
我次次淘20間以上
有衫、鞋、玩具等等
每次150人仔左右咋喎

運費好平
water_ma
|
cheers_iris 發表於 18-12-20 21:17
嘩咁平!究竟要點樣做㗎?
係咪揀官方集運佢就會識得幫我咁樣計?

我用私集
其實你地官集
首重同續重係幾多錢?
cheers_iris
|
我大概明,但部份shop又收大陸個part郵費, 我又再比hk個part咪好貴?可唔可以waive架?
ricky0223
|

你有無用集運?、我1212淘左21kg先¥189咋喎

choco0608
|
cheers_iris 發表於 18-12-20 20:14
請問如果我喺好多間唔同嘅店度買嘢, 但其實啲嘢唔重, 只係少少衫同埋頭飾, 而家見到都要二百幾蚊運費(SF) , ...

幾重?
spikenard
|
cheers_iris 發表於 18-12-20 23:21
我大概明,但部份shop又收大陸個part郵費, 我又再比hk個part咪好貴?可唔可以waive架?
...

集運只計一程運嚟香港的錢,你間間分開獨立寄?
TwinWong
|

SF 係快但最貴
Ms.cheung
|
我次次淘20間以上
有衫、鞋、玩具等等
每次150人仔左右咋喎

即係元朗住宅收40首重?
c9b
|
cheers_iris 發表於 18-12-20 23:21
...

如果想快,就用官方直運/集運,但一定貴。
無所謂的就用私人集運,運費平好多,我自己就用新世代,以前用全民呃秤
至於大陸果part郵費,同一樣物品,有d鋪頭免運費,有d就要收運費,而收運費果d你可以問佢買滿幾錢包郵費嘅,咁你咪起佢鋪頭內睇下揀唔揀到多d嘢囉。

kittylam
|
water_ma 發表於 18-12-20 21:22
我用私集
其實你地官集
首重同續重係幾多錢?

官集價錢。

cheers_iris
|
choco0608 發表於 18-12-20 23:23
幾重?

邊度睇到重量?
rsh2012
|
ricky0223 發表於 18-12-20 23:22
你有無用集運?、我1212淘左21kg先¥189咋喎

我用開果間,35kg 唔洗200蚊啊
kittylam
|
cheers_iris 發表於 18-12-20 20:18
6間咋!
官集4px係咩嚟?唔好意思,唔係好熟!

4px 就係官方物流,你買野時可以揀。