自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

王國教室勳章

summertown 發表於 18-12-20 22:33
既然已步入黃昏之年
點解仲唔可以揀自己愛的人終老?

係囉,反正都係,私奔仲好

珍珠宮

王國教室勳章

tredd 發表於 18-12-20 22:45
老來找到真愛,愛到可以死,咁不如離婚再同對方共度餘生啦,真儍,幾十歲理得人講乜!
...

係呀,不如私奔啦

珍珠宮

王國教室勳章

ha-ppyday 發表於 18-12-20 22:56
點解諗埋一邊?

激情

珍珠宮

王國教室勳章

小星星1 發表於 18-12-20 23:15
但家人如何?咁冇承擔?不是小孩吧,話一齊就一齊,一係離咗婚,攪好手續會唔會好啲?
佢哋去尋死,或多或 ...

另一半同仔女仲難過

別墅

廷廷媽 發表於 18-12-20 23:13
如花,十二少?

胭脂扣?

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

兩個老鬼自私精,大家分開左都N年啦,仲各自有左家庭,唔通佢地D老婆,老公迫佢地結婚架?唔理身邊人感受,都應該比下面D仔女呀,全港D人都知道佢地父/母幾十歲先來玩婚外情,仲要玩埋自殺咁癲,仲有咩面行出街呀?
如果係真愛,兩個就唔應該去結婚生仔,應該一直想辦法去搵對方呀,臨老先來攪攪振.
<br><br>

子爵府

回覆樓主:

侯爵府

畀面勳章

剛剛先係夫妻版睇到個post,個老公有第三者係佢ex,又係撞返發現係真愛再一齊返,個老婆知道佢唔敢爆出來因爲知道個老公會揀真愛!

侯爵府

畀面勳章

chinatea 發表於 18-12-20 23:21
兩個老鬼自私精,大家分開左都N年啦,仲各自有左家庭,唔通佢地D老婆,老公迫佢地結婚架?唔理身邊人感受,都應該 ...

剛剛先係夫妻版睇到個post,個老公有第三者係佢ex,又係撞返發現係真愛再一齊返,個老婆偷睇電話知道件事但唔敢爆出來因爲知道個老公會揀真愛,個男仲答應佢ex唔會再同佢太太行埋。不過個老婆真係話當初係佢迫個男結婚架,但我同意個男唔愛個女就唔應該同人結婚生仔!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主

腦中響起 玻璃之城 首歌
個女醒番都會遺憾終生

Poyau    發表於 18-12-21 11:31

侯爵府

你話我冷血都咁話,咁大個人都唔化

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

小學大家仲係傻豬仔, 竟然可以見返咁大impact! 年紀咁大都咁無理性??
放下自在

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

乜咁架!大不了咪各自离婚之后结婚,唔洗死丫。有勇气去死,点解无勇气面对现实?

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 o_____o 的帖子

有呢D不知所謂父母,有咩辦法而家D年輕人男男女女都亂哂籠啦,真愛兩個字,就係咁C旦?如果老公有第3者,咪離婚low,都唔洗拉埋個幾十年唔見朋友仔,又話有真愛就去死,死喎...死在就可以一齊咩?提議去死果個就係殺人兇手.
個男人未遇返個女人,我諗佢都根本冇諗到62歲就死左,仲要係為第二個女人自殺添,佢有冇諗過老婆同仔女有何顏面呀?
<br><br>

子爵府

撇開對錯,私奔仲好啦,而家個女人點面對家人同已死既真愛?

珍珠宮

王國教室勳章

o_____o 發表於 18-12-20 23:33
剛剛先係夫妻版睇到個post,個老公有第三者係佢ex,又係撞返發現係真愛再一齊返,個老婆偷睇電話知道件事 ...

個老婆好慘,宜家打擊仲大

水晶宮

回覆 mrsjacky 的帖子

其實憑咩野公佈佢地係殉情?
男的真係自願?

珍珠宮

王國教室勳章

chinatea 發表於 18-12-20 23:51
回覆 o_____o 的帖子

有呢D不知所謂父母,有咩辦法而家D年輕人男男女女都亂哂籠啦,真愛兩個字,就係咁C旦?如 ...

大律師陸偉雄指出雖然自殺本身在香港不屬刑事罪行,但若男女雙方相約一起自殺並彼此協助實行有關計劃,一旦其中一方死亡,生還的另一方有機會被控以誤殺罪,罪成最高可判終身監禁。即使另一方最終未有死去,策劃自殺計劃的人亦有可能被控以最高可判監14年的「協同自殺」罪行。

珍珠宮

王國教室勳章

chocolatebean 發表於 18-12-20 23:58
回覆 mrsjacky 的帖子

其實憑咩野公佈佢地係殉情?

應該係警方初步估計,應該之後調查至知。

珍珠宮

王國教室勳章

chinatea 發表於 18-12-20 23:21
兩個老鬼自私精,大家分開左都N年啦,仲各自有左家庭,唔通佢地D老婆,老公迫佢地結婚架?唔理身邊人感受,都應該 ...

因根據法律,協同自殺即互相鼓勵尋死,警方可視情況的嚴重性及最終有沒有人死亡,向生還的一方控以謀殺、企圖謀殺、誤殺、或協同自殺罪名。理由是按《侵害人身罪條例》第33B條的「協同自殺」罪行,任何人若協助、教唆、慫使或促致他人自殺或進行自殺企圖,即會觸犯可循公訴程序審訊的罪行。無論最終自殺計劃是否成功,協助及教唆者亦屬違法,一經定罪最高可判處監禁14年。

Poyau    發表於 18-12-21 11:32

首頁
12345...9

尾頁

跳至