荃灣街市街有冇牛肉檔?

bebe0212
|
想問下各位街市街的市政街市有牛肉檔嗎?如有,請問有冇JM幫襯過,新鮮嗎?先謝謝各位
Ps. 唔想去楊屋道街市買,因曾經被揾笨
cattz288
|
bebe0212 發表於 18-12-20 22:16
想問下各位街市街的市政街市有牛肉檔嗎?如有,請問有冇JM幫襯過,新鮮嗎?先謝謝各位
Ps. 唔想去 ...

點呃法?
bebe0212
|
cattz288 發表於 18-12-20 22:18
點呃法?

買開$140一斤的牛肉,質素是比較好的部分,但該牛肉檔的某店員,應該是老板個仔,若果係佢切肉比我,通常舊肉韌到冇朋友,最近買個次買了$100大元,煮後完全吃不下
wcpcelia    發表於 18-12-27 17:04
cattz288
|
bebe0212 發表於 18-12-20 22:28
買開$140一斤的牛肉,質素是比較好的部分,但該牛肉檔的某店員,應該是老板個仔,若果係佢切肉比我,通常 ...

點做生意架! 不過無乜牛肉檔係真既
ricky22
|
街市街有檔印巴藉人開的牛肉檔,一定是堅野,他們不惦得豬。好耐之前比楊屋道牛肉檔揾笨,牛肉似豬冒充,勁多血水,又淡色。
KwanKwanMammy
|
ricky22 發表於 18-12-21 00:30
街市街有檔印巴藉人開的牛肉檔,一定是堅野,他們不惦得豬。好耐之前比楊屋道牛肉檔揾笨,牛肉似豬冒充,勁 ...

印巴藉應該開的是賣羊肉的
ricky22
|
KwanKwanMammy 發表於 18-12-21 00:40
印巴藉應該開的是賣羊肉的

主要賣牛的,冬天有羊,廣東話佢聽得明
國籍我估的,著長衫留 鬍鬚,信奉 穆斯林,(emoji)豬肉不能。
bebe0212
|
ricky22 發表於 18-12-21 07:38

主要賣牛的,冬天有羊,廣東話佢聽得明

有幫襯過嗎?謝謝回覆
ricky22
|
bebe0212 發表於 18-12-21 15:06
有幫襯過嗎?謝謝回覆

當然有,買過成條牛尾,牛腩,牛肉,牛肉碎。夏天肉會放在门口的雪櫃保鮮。
bebe0212
|
ricky22 發表於 18-12-21 19:47
當然有,買過成條牛尾,牛腩,牛肉,牛肉碎。夏天肉會放在门口的雪櫃保鮮。
...

多謝提供資料
oceandeepsea
|
會係aeon買澳洲入口既,一份份,係楊屋道附近,見過有d好似醃好,擺到一座山,好恐怖
oceandeepsea
|
如心對面果間
satu
|
我買開亍市亍二樓,近麥當勞嗰邊電梯上,轉左,經過兩三檔漁檔,單邊位的牛肉檔,佢對面賣豬肉,兩檔都幫襯左十幾年,我唔中意楊屋道既肉檔,一係切鬼噤多塞你買,X昌D牛又貴到死
VCBB小天使
|
satu 發表於 18-12-26 17:41
我買開亍市亍二樓,近麥當勞嗰邊電梯上,轉左,經過兩三檔漁檔,單邊位的牛肉檔,佢對面賣豬肉,兩檔都幫襯 ...

謝分享
bebe0212
|
satu 發表於 18-12-26 17:41
我買開亍市亍二樓,近麥當勞嗰邊電梯上,轉左,經過兩三檔漁檔,單邊位的牛肉檔,佢對面賣豬肉,兩檔都幫襯 ...

謝謝回覆,我會試下幫襯