自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

恭喜晒

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20181220/bkn-20181220183658194-1220_00862_001.html

藝人鍾欣潼(阿嬌)舉行擺酒,好姊妹蔡卓妍(阿Sa)和容祖兒一早揚言會為她送上價值十1萬港元的結婚蛋糕。蛋糕造型在場內正式曝光,蛋糕以多層製成的城堡為主題,並以金色為主要色調,相當搶眼和高貴,最特別是蛋糕頂層還再附加上一座立體城堡,甚有氣派,難怪蔡卓妍和容祖兒都要在蛋糕旁轉圈贈興。此外,英皇老闆楊受成更向新娘子送上位於上海價值千萬港元的豪宅,並包下全晚婚宴使費,保守估計達一千二百萬港元。

今晚舉行盛大婚宴的鍾欣潼(阿嬌),身穿唯美婚紗現身,英皇娛樂老闆楊受成拖着阿嬌進場,阿嬌一出場,即獲全場賓客拍手歡呼,有份出席的薛凱琪及何超蓮等更高聲吶喊:「阿嬌好靚呀!」上台時,楊受成說:「我知你(賴弘國)識聽中文,知你識聽廣東話㗎,總之你要對阿嬌好好呀!」引來台下大笑。而阿嬌和老公賴弘國在台上致詞答謝來賓時,也不禁眼濕濕,並向雙方家長許下承諾說:「我和弘國以後會一起孝順你們,我們會真的幸福。」

之後到楊受成致詞說:「多謝各位親友,你哋今日蒞臨Michael同阿嬌嘅大喜日子,我喺呢度祝福佢哋百年好合,永結同心,幸福快樂。但我希望佢哋唔好連生貴子,因為阿嬌大咗肚呢,就做唔到嘢,因為對英皇娛樂嚟講,佢係其中一個最搵錢嘅Artiste。」企室隔籬的阿Sa就插嘴說:「金蛋呀!」阿Sa說:「我幫佢頂住先!」阿嬌聽到就好精靈地說:「即係幫我大住肚先係咪?」阿Sa爆笑回應說:「幫你做住嘢先呀!」

一對新人在台上合卺交杯及切蛋糕,又與雙方家長和兄弟姊妹團在台上祝酒,阿嬌與老公老公更不時深情對望,認真Sweet爆!婚宴期間播放今年五月阿嬌在美國舉行婚宴的片段,片中當時好友蔡卓妍(阿Sa)在台上致詞時邊說邊哭,回想多年合作的經過。至於視阿嬌如親女的楊受成,除全包了婚宴費用外,還送了一幢千萬的上海豪宅及一對龍鳳鈪給阿嬌送嫁。

[p=28, null, left]歌手鍾欣潼(阿嬌)今晚擺喜酒,圈中好多藝人都有出席,好似李克勤、薛凱琪、譚耀文、張智霖與太太袁詠儀、洪卓立、吳浩康、劉璇、溫碧霞、余安安、凌文龍等,克勤手執金色大利是到場,但逗留十分鐘就走,臨上車他說:「返廣州呀,做嘢,搵錢呀!」洪卓立被問到送甚麼禮物給一對新人?他說:「未諗,祝佢哋白頭到老,快啲有另一個聚會,係會有關BB嘅。」由台灣專程飛來港飲好姊妹阿嬌喜酒的楊丞琳,工作人員以她趕時間為理,拉她衝衝入場,及後她在社放網上載在婚宴場內的照片,她笑笑口雙手晒V,又擺出驚喜表情,看來相當興奮。

李克勤手執金色大利是到場。

薛凱琪

但係就未有受訪。

吳浩康

點少得嚟張大合照呀!

洪卓立

余安安、凌文龍

雙手晒V!

張智霖與太太袁詠儀

一對新人同兄弟姊妹團。

溫碧霞

珍珠宮

回覆樓主

恭喜恭喜

侯爵府

係囉⋯我今日睇到都講,又結婚既

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

今晚真係最後?

子爵府

終於結完

伯爵府

楊生真係再生父母

侯爵府

有乜所謂,又唔係要我去幾次

水晶宮

有錢又有面,結足一年又如何~係一個一世難忘既回憶
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

回覆樓主:

個佈景好靚!但唔多喜慶咁。。。
可能我太傳統。。。

大宅

回覆樓主

台灣人通常係咁,女仔果邊搞訂婚宴之後一年男家就搞結婚,佢可能巳經當咗自己台灣人

珍珠宮

自己鐘意就好,又靚又有錢結足幾年又有乜所謂。。。

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

想請問樓主的post最後一張相,空啡色套裝那位是誰?報導前後幫啡色套裝女出了3張,但冇寫名。

男爵府

amypekkle 發表於 18-12-21 08:54
想請問樓主的post最後一張相,空啡色套裝那位是誰?報導前後幫啡色套裝女出了3張,但冇寫名。
...

楊丞琳

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章

amypekkle 發表於 18-12-21 08:54
...

我覺得似楊丞琳

水晶宮

回覆樓主:

恭喜阿嬌

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆樓主

擺酒擺幾日點會有人笑呀?依家結婚唔擺酒又或者大住肚結婚都冇人笑啦。

子爵府

畀面勳章

笑人果d人好無聊,自己大鄉里淨係見過一日搞曬接新娘、註冊、擺酒、甚至做埋回門,咁就以為咁做係一條方程式,人地結婚唔一樣就覺得係人地有問題,猛咁批評人。

男爵府

咁又難怪既

訂婚講一餐懵
婚前派對又講一大餐
簽紙個日再講一餐懵
終於到擺酒呢一日

即係坦白講, 我係佢, 真係低調搞就算喇..

伯爵府

畀面勳章

我覺得舊年套「婚紗」同姊妹裙靚好多

首頁

尾頁

跳至