懷孕有好多暗粒,唔用得暗瘡產品,點算好呀?

Mrswong_JM
|
陀緊仔仔,下巴好多暗粒,己經成日敷保濕,我仲可以做 D 咩令塊面好 D
小驚
|
敷洋甘菊花水得唔得?
Miko3B
|
Mrswong_JM 發表於 18-12-20 23:56
陀緊仔仔,下巴好多暗粒,己經成日敷保濕,我仲可以做 D 咩令塊面好 D ...

我都係陀仔,我唔止下巴啊!成面都係粒粒
甜甜兒
|
由得佢啦咁小事
yuuri_vp
|
我搽A Cream同每日用爽膚水濕敷
陀咁耐出過幾次瘡 同少少暗粒
不過我陀女
肥虎虎
|
我全面都係
仲粒粒大又毒
離遠都見到
但無理到
李露眉
|
homors問題,茶乜都無用,我上胎都係
一生完就退
di.
|
我有用暗瘡貼
Mrswong_JM
|
好啦,咁由佢啦,只係間中摸下塊面o個陣摸到有一堆粒粒就好唔舒服姐
肥虎虎
|
Mrswong_JM 發表於 18-12-21 12:31
好啦,咁由佢啦,只係間中摸下塊面o個陣摸到有一堆粒粒就好唔舒服姐

當睇唔到啦
最緊要bb健健康康
mon135
|
我第一胎係女 到5個月開始皮膚就變差 直到生完先變番好 到今次陀仔 一黎未夠3個月就成塊面粒粒兼鞋烚烚 一次比一次更差 不過都冇辦法 用咩都冇用 唯有快d卸貨啦
Mrswong_JM
|
mon135 發表於 18-12-21 17:05
我第一胎係女 到5個月開始皮膚就變差 直到生完先變番好 到今次陀仔 一黎未夠3個月就成塊面粒粒兼鞋烚烚 一 ...

我都係岩岩 5 個月,唯有等生完變返好啦
bchuma
|
皮膚清潔好就得啦
bchuma
|
小驚 發表於 18-12-21 00:10
敷洋甘菊花水得唔得?

得嘠咩?
bchuma
|
肥虎虎 發表於 18-12-21 12:33
當睇唔到啦
最緊要bb健健康康

係咯 bb健康先係最緊要
小驚
|
bchuma 發表於 18-12-21 23:57
得嘠咩?

唔飲唔敷肚都無咩問題呀...
我呢個孕期嘅敏感季節都係靠佢
haha748494
|
做保濕之前要做好皮膚清潔,飲食清淡,飲多D水。
siufanfan29
|
回覆 haha748494 的帖子

以前以為關陀仔或女事, 但我而家相信真係唔關事, 都係hormone事, 我bb係女仔, 我應該8 week 開始就狂爆瘡, 圍住下巴, 謝左又爆過, 而家爆埋享條頸, 我都覺得茶咩都冇用, 由十幾週開始,我個肚同右後側都爆左好多粒粒, 我以前係從未爆成咁, 個d應該唔係暗瘡, 醫生話係敏感, 都係冇咩野可做, 生完就會冇。 而家希望真係生完就冇la.
bchuma
|
小驚 發表於 18-12-22 00:07
唔飲唔敷肚都無咩問題呀...
我呢個孕期嘅敏感季節都係靠佢

好啦 盡量用點低刺激嘅
stellastellac
|
我係仔 人人都話會皮膚差,但我暫時無問題!
Skincare 要轉用更天然的~
最緊要洗面、toner 用對的產品!