快D到dd(更新3-)

做個靚太
|

10號check到排卵,加上有分泌,所以即交功課,12號紅d已經轉淺啦~所以無再check~
本身自己週期係35日,所以dd會係29號~
依加見排卵後過左10日,忍唔住試下用紅d睇下,點知深色番,令我個心緊張起來~
唉~有又好,無再努力過,我只想快D到dd,俾我有個結果呀~仲有10日,好漫長呀~

(更新)頭先試下綠d,分開兩杯驗、分開等結果,係咪幻覺,硬係覺得有條控。。。幫下眼睇下~
(更新2)今晚再驗,俾個肯定自己,依加希望,繼續加深。。
(更新3)21號開始,每日keep住驗綠d,今朝終於都算深啦~決定唔再驗啦~愈驗愈多疑,祝各位jm早日造人成功,岩岩有孕嘅順順利利!多謝一齊等dd嘅jm們!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
FaMaBB
|
你應該 26 號 due day wow ~~
做個靚太
|
FaMaBB 發表於 18-12-21 00:46
你應該 26 號 due day wow ~~

我上個月24號m到呀~照計唔係29嗎?
唔通我計錯?
FaMaBB
|
做個靚太 發表於 18-12-21 00:48

我上個月24號m到呀~照計唔係29嗎?

計排卵日十四天後係 due day !

做個靚太
|
FaMaBB 發表於 18-12-21 01:23
計排卵日十四天後係 due day !

週期35日,都係計14天嗎?
我一路以為,28日週期先係咁計~
FaMaBB
|
做個靚太 發表於 18-12-21 01:24
週期35日,都係計14天嗎?
我一路以為,28日週期先係咁計~

我過期 31 日!
我不嬲都係排卵日後十四日 due day !
有錯指正
做個靚太
|
FaMaBB 發表於 18-12-21 01:26
我過期 31 日!
我不嬲都係排卵日後十四日 due day !
有錯指正

咁我唔係話你唔岩~
只係想知係咪自己一路都搞錯,想請教~
因為我係平時幾準時35日一個cycle~
所以以為由上個月尼經日起計,第35日就係due day~
sinkapanda
|
我17號check到深粗,應該18號排卵,我都等緊DD....好緊張吖....希望趕得養個豬B
做個靚太
|
sinkapanda 發表於 18-12-21 01:34
我17號check到深粗,應該18號排卵,我都等緊DD....好緊張吖....希望趕得養個豬B
...

趕到嘅!我都係想生豬b!
一齊加油啦~一齊等dd!
FaMaBB
|
做個靚太 發表於 18-12-21 01:28
咁我唔係話你唔岩~
只係想知係咪自己一路都搞錯,想請教~
因為我係平時幾準時35日一個cycle~

我都唔知呀!
可能每個人唔一樣!
我 10/12 排卵,應該 24/12 黎M ,即 due day !
但你紅D繼續 check , 有機
sinkapanda
|
做個靚太 發表於 18-12-21 01:40
趕到嘅!我都係想生豬b!
一齊加油啦~一齊等dd!

但你好有機會吖,紅d已轉深,我應該隔幾多日再check下呢,我依兩日小腹有啲痛痛地咁,過一陣又無野!
你有無咩特別感覺吖?
sinkapanda
|
sinkapanda 發表於 18-12-21 01:45
但你好有機會吖,紅d已轉深,我應該隔幾多日再check下呢,我依兩日小腹有啲痛痛地咁,過一陣又無野!
你有 ...

我到今日驗都係有淺控,但你排完哂會驗到接近無色,唔知點解呢?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
做個靚太
|
FaMaBB 發表於 18-12-21 01:43
我都唔知呀!
可能每個人唔一樣!
我 10/12 排卵,應該 24/12 黎M ,即 due day !

多謝請教,我忽然之間開心左,因為dd有得提早
做個靚太
|
sinkapanda 發表於 18-12-21 01:45
你有 ...

我就係咩感覺都無囉~
上一胎都有感覺,上個月我遲m,未m時都有頭暈同埋三角位扯住扯住,但今個月完全無感覺,除左個人有D凍(以往我唔怕凍架)~
做個靚太
|
sinkapanda 發表於 18-12-21 01:49
我到今日驗都係有淺控,但你排完哂會驗到接近無色,唔知點解呢?

都唔係無色嘅,現實睇落有淺色嘅~
係影相睇落淺左,我影左幾次啦~都係咁~
所以深色果D現實係仲深色~
不過對比深色嘅,又真係好明顯好淺色~
sinkapanda
|
做個靚太 發表於 18-12-21 01:52
我就係咩感覺都無囉~
上一胎都有感覺,上個月我遲m,未m時都有頭暈同埋三角位扯住扯住,但今個月完全無感 ...

記得update我地吖,祝你成功!
做個靚太
|
sinkapanda 發表於 18-12-21 01:56
記得update我地吖,祝你成功!

有就up啦~無就唔up啦~
你都係~記得要報喜!
FaMaBB
|
等你報喜呀!
祝好孕
做個靚太
|
FaMaBB 發表於 18-12-21 02:03
等你報喜呀!
祝好孕

多謝~我都好希望!
FaMaBB
|
sinkapanda 發表於 18-12-21 01:49

你太早 check !
紅D驗孕,排後10 日左右驗呀
你 17/12 排,加油!
等你報喜