自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

食魚油同b 雜
再唔得要睇醫生

大宅

popo_0213 發表於 18-12-21 00:40
已經斷斷續續成年,有時無問題,可以周圍去,有時候暈到出唔到街!心季,心跳快,頭脹,好不安!
見社工有 ...

我頭先睇左醫生了,醫生開了呢住血清比我了!
事情其實都發展到搞咗成年,以致總有薄弱時,所以今日決定去睇醫生!啱啱食咗第一次血清素!感覺真係好返左好!
醫生有講,其實血清素係一樣好平常嘅藥物,亦都好安全,副作用個人意義,但其實都唔係好大反應!我依家頭六日食半粒,之後先食一粒!

公爵府

lammmm16 發表於 18-12-21 15:52
回覆 BGCOME08 的帖子

我都係食1粒血清,鎮靜旁身(無食過驚依賴)而家都無好強烈發作,但仲成日有不安感同 ...

總之,我一人多,嘈,呢兩樣嘢,就最易引發起我不安。你係咪都係咁?

大宅

popo_0213 發表於 18-12-21 16:04
事情其實都發展到搞咗成年,以致總有薄弱時,所以今日決定去 ...

亦都好多謝fb一個群組,有個同路人,因睇佢個post,食左藥,好返好多,啓發我都要正視返個問題!

用戶要求終止服務

回覆 BGCOME08 的帖子

我係自己一個去遠少少就不安

用戶要求終止服務

https://www.baby-kingdom.com/for ... extra=#pid334507879

我係咁

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 sabun 的帖子

康貴華是一個好細心 同肯慢慢減藥的醫生 但要配合中醫 或 NLP 先更有效
Everyday, in every aspect, I become better & better. I always love myself.

I am totally open and receptive to all good.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

事情其實都發展到搞咗成年,以致總有薄弱時,所以今日決定去 ...

你有焦慮症, 定係驚恐症, 定係兩樣都有?

祝早日康復. 加油呀.

大宅

bosch 發表於 18-12-21 21:22
你有焦慮症, 定係驚恐症, 定係兩樣都有?

祝早日康復. 加油呀.

應該兩樣都有啲!

大宅

bybewong 發表於 18-12-21 20:48
我都係咁,呢排我小朋友病咗,我都焦慮,今日好似舊病復發,頭暈頭痛,行都行唔到,呼吸困難,之前驗過心 ...

深呼吸(emoji)

別墅

bybewong 發表於 18-12-21 20:48
我都係咁,呢排我小朋友病咗,我都焦慮,今日好似舊病復發,頭暈頭痛,行都行唔到,呼吸困難,之前驗過心 ...

心肌缺血是要食藥嗎

已刪除用户

侯爵府

Mickey 發表於 18-12-21 07:37
我有,中度,抑鬱症,跟進,我個,一個,註診,精神科醫生,佢都,有開,mianserin,ge四環抗抑鬱藥,比我食 ...

jm,單睇你post咁多,,,但其實你文句完整,是有能力的。多d同醫生溝通同聽指示啦,除非你自己有其他有效d嘅方法幫自己,否則,醫生幫到你,依足食藥啦。bb也很需要健康的媽媽去照顧。

已刪除用户

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

已經斷斷續續成年,有時無問題,可以周圍去,有時候暈到出唔到街!心季,心跳快,頭脹,好不安!
見社工有 ...

如果有幫助,點解唔食
過咗眼前嘅難關先!一關過,關關過!!

大宅

見社工有 ...
靠自己意志頂不順的,食藥幫下會好啲。

禁止訪問

伯爵府

BGCOME08 發表於 18-12-21 07:39
樓主去睇醫生啦,好多人唔知頭唔知路,又話驚睇精神科,又話驚食精神科葯物,又話驚要長期食,又話驚有副作 ...

好欣賞你!就係你le 種積極面前病情既人先會痊癒!
樓主真係唔好畏疾忌醫,再拖落去仲難好

伯爵府

恭喜你諗通左!祝早日康復!!

首頁

尾頁

跳至