有無jm知道喺cx買了機票後,會幾時將啲miles入落去亞洲萬里

yusiumei
|
如題tix.
fghjkl
|
yusiumei 發表於 18-12-21 02:04
如題tix.

搭完程机一星期內
龍貓車
|
係咪會自動入?
我搭過幾次都唔記得左呢個問題
fanlee
|
龍貓車 發表於 18-12-26 20:50
係咪會自動入?
我搭過幾次都唔記得左呢個問題

係自動入,
Omae
|
龍貓車 發表於 18-12-26 20:50
係咪會自動入? 我搭過幾次都唔記得左呢個問題
你如果購買機票時 / 搵 Agent 買票時 已經輸入會員號碼, 就係自動入.

又或者 Check In 時通知地勤人員都得.
否則冇人知你係會員.
龍貓車
|
Omae 發表於 18-12-26 22:44
你如果購買機票時 / 搵 Agent 買票時 已經輸入會員號碼, 就係自動入.

又或者 Check In 時通知地勤人員都得 ...

全部都無做
whyyou
|
龍貓車 發表於 18-12-26 23:26
全部都無做

咁你申請asiamiles個account嚟做乜?
龍貓車
|
whyyou 發表於 18-12-26 23:57
咁你申請asiamiles個account嚟做乜?

淨係用信用卡儲分,跟住換機票
以為搭cx會自動入返d分
whyyou
|
龍貓車 發表於 18-12-27 00:46
淨係用信用卡儲分,跟住換機票
以為搭cx會自動入返d分

如果你啲機票係換返嚟,就冇mileage儲㗎喇
龍貓車
|
whyyou 發表於 18-12-27 00:49
如果你啲機票係換返嚟,就冇mileage儲㗎喇

呢個我知呀
我又有換,又有就咁俾錢買……
因為唔係成日換可以換到啱嘅時間
所以有時寧願自己俾錢買
講緊一年都俾錢搭4,5次架
whyyou
|
龍貓車 發表於 18-12-27 00:52
呢個我知呀
我又有換,又有就咁俾錢買……
因為唔係成日換可以換到啱嘅時間

咁你就蝕喇,簽卡點都唔夠買機票儲得快,每程隨時幾千miles, 下次買機票記得入membership no.喇
龍貓車
|
whyyou 發表於 18-12-27 00:55
咁你就蝕喇,簽卡點都唔夠買機票儲得快,每程隨時幾千miles, 下次買機票記得入membership no.喇
...

唉……自己傻都無辦法
多謝你提醒
黎緊又飛 ,check in時記得叫自己要講
wcpcelia    發表於 18-12-27 15:57
Omae
|
龍貓車 發表於 18-12-27 01:19
唉……自己傻都無辦法 謝你提醒 黎緊又飛,check in時記得叫自己要講
你可以現在就打電話去票務處加返會員號碼, 就不怕到時又忘記.

已經出發的航班, 你睇返 AM 網頁資料, 印象中可以追回 / 補回 x 月內的里數, 當然你要記得坐過什麼班次及日子.
yuyu.c
|
唉……自己傻都無辦法
多謝你提醒

去AM睇吓有冇得補

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
龍貓車
|
yuyu.c 發表於 18-12-27 01:45
去AM睇吓有冇得補

6個月
如果補到,可以補返兩次
多謝你
聽日再睇睇下
而家好眼瞓
龍貓車
|
Omae 發表於 18-12-27 01:39
你可以現在就打電話去票務處加返會員號碼, 就不怕到時又忘記.

已經出發的航班, 你睇返 AM 網頁資料, 印象 ...

今次我打死都記得
頭先喺passport到攝左張字條
whyyou
|
龍貓車 發表於 18-12-27 02:05
今次我打死都記得
頭先喺passport到攝左張字條

上網喺你booking嘅資料度加番已經得,唔需要去到check in先搞
littlesister
|
唉……自己傻都無辦法
多謝你提醒

Download Cx app 入定資料落去囉
Koala_Chu
|
請問如果已買咗嘅機票有冇得入番飛行里數?
Omae
|
Koala_Chu 發表於 18-12-27 17:10
請問如果已買咗嘅機票有冇得入番飛行里數?
要完成航程, 至會登記飛行里數.

買左機票, 但無輸入會員號碼, 打電話去 CX 票務部加返就是了.