做過手術,妳的疤痕還痕?

BingoJoey
|
一年前做手術,條疤凸唔凸我已經晤戒意了,但條疤令我好痕癢,出到街我都係咁 ,偉大 jm 有方法可分享給我?
IloveJJ
|
BingoJoey 發表於 18-12-21 02:57
一年前做手術,條疤凸唔凸我已經晤戒意了,但條疤令我好痕癢,出到街我都係咁 ,偉大 jm 有方法可 ...

我第一次生仔條疤係凸又痕,第二次再生我用咗疤痕貼就唔凸又唔痕,我諗係有關既。
123cheers
|
IloveJJ 發表於 18-12-21 04:49
我第一次生仔條疤係凸又痕,第二次再生我用咗疤痕貼就唔凸又唔痕,我諗係有關既。
...

想問下邊款除疤貼呀?
wan_sosin
|
平時有無塗cream? 都會稍為好些少。

我全身上下大大少少成10條疤痕,係會間中覺得痕。
貓頭雀
|
...

對,一樣。
生頭兩個乜都無理,好痕,又凸起。 可以痕足三年架。因為我三年後再開刀,否則,應該唔止痕三年 。
生阿三,決心要搞好佢。 用貼和膏,條痕非常好,唔痕。
登!登!登!
|
回覆 BingoJoey 的帖子

睇皮膚科搽去疤膏
Fishqqma
|
no more
goosema
|
開刀生大女,痕左4年
BingoJoey
|
...

請問用邊隻疤痕貼 ?
Maggie905
|
雖然我做微創但條疤都仲係好痕
IloveJJ
|
123cheers 發表於 18-12-21 06:01
想問下邊款除疤貼呀?

我用易理妥嗰隻,消委會嗰時話好
IloveJJ
|
BingoJoey 發表於 18-12-21 08:43
請問用邊隻疤痕貼 ?

睇#11
|
wan_sosin 發表於 18-12-21 07:56
平時有無塗cream? 都會稍為好些少。

我全身上下大大少少成10條疤痕,係會間中覺得痕。

搽咩cream 可以止痕?
babyco
|
開刀生b ,每到秋冬就好痕
wan_sosin
|
[email protected] 發表於 18-12-21 16:15
搽咩cream 可以止痕?

無一定,夠滋潤就得,我會揀防敏和適合濕疹嗰類,最好塗完好似有一層薄薄地蓋係上面咁樣,就會舒服D
李露眉
|
開刀生B,直開
長晒肉牙
一著牛仔褲就痕.
123cheers
|
IloveJJ 發表於 18-12-21 14:15
我用易理妥嗰隻,消委會嗰時話好

係咪呢隻?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
hellohellojenny
|
我兩次開刀生b,唔痕,無肉芽無突起,不過我兩次都有疤痕貼
IloveJJ
|
123cheers 發表於 18-12-21 21:41
係咪呢隻?

係呀!
crystal媽咪
|
BingoJoey 發表於 18-12-21 02:57
一年前做手術,條疤凸唔凸我已經晤戒意了,但條疤令我好痕癢,出到街我都係咁 ,偉大 jm 有方法可 ...

我都有一條疤痕,唔係手術。係受傷之後埋口。大面積、大過一隻中指,間唔中會痕,會搽cream,不敢抓