去台灣郊區,包的士好還是local tour?

蝦米豬
|
例如不懂駕駛,帶著較多或較小的孩子時,去台灣郊區如宜蘭,台中/嘉義阿里山,墾丁等等,包的士玩好還是join local bus tour?
good_pig
|
蝦米豬 發表於 18-12-21 07:39
例如不懂駕駛,帶著較多或較小的孩子時,去台灣郊區如宜蘭,台中/嘉義阿里山,墾丁等等,包的士玩好還是joi ...

我鐘意local tour
肥虎虎
|
例如不懂駕駛,帶著較多或較小的孩子時,去台灣郊區如宜蘭,台中/嘉義阿里山,墾丁等等,包的士玩好還是joi ...

包車,鐘意去邊就去邊
bb19770101
|
包車
jennylpyk
|
包車
蝦米豬
|
good_pig 發表於 18-12-21 07:52
我鐘意local tour

點解?
蝦米豬
|
肥虎虎 發表於 18-12-21 07:58
包車,鐘意去邊就去邊

但司機一邊講一邊揸車唔危險嗎?郊區d路可以迂迴曲折
cy101
|
包車!
good_pig
|
蝦米豬 發表於 18-12-21 15:25
點解?

司機熟路d, 有固定路線,唔會老點
同埋我個人鐘意坐大車
小巫BB
|
包車
treeming
|
幾多個人?
肥虎虎
|
蝦米豬 發表於 18-12-21 15:26
但司機一邊講一邊揸車唔危險嗎?郊區d路可以迂迴曲折

你估佢真係導遊
唔係你諗時時邊揸邊講
leecting
|
包車就得啦,除非你連去邊到都唔知既者
Poyau
|
包車有彈性
SaBB
|

2 樣都試過、各有各好。
上次由台北車站去九份、淡水等地方一日遊就join 了big bus tour 、都好舒服。
上阿里山、清境、合歡山及由台北去宜蘭一日遊就包車。
歐買尬
|
有細既梗係包車
自由啲
holemone
|

包車