為香港航空集氣

c.vieri
|
Joey8 發表於 18-12-21 13:51
我一程一月,一程五月,啱中銀嗰個保險買五月嗰程

唉,我仲係早幾日先買左蘇黎世咋

又要成家再買中銀保險真係人都癲

Jasmine-4711
|
namnamnamlolo 發表於 18-12-21 12:02
即係中銀保險包倒閉賠償?

講緊旅遊保險,賠机票經濟位就夠。但訂左酒店唔包。

它一日不摺埋又唔敢另買机票,到知道,可能冇位。
icyblueblue
|

Kendybaby
|
已訂咗6張商務票2019飛,未驚過!亦唔到你驚!
rosey2056
|
海航自身難保,自己都要勁賣資產還債
kk80400
|
yuensiu 發表於 18-12-21 12:16
11.3個條款,最貴plan,1個人賠5萬喎
我2大2小新年機票$61xx所以最平都夠cover

佢唔係講係每個人:q
pm1202
|
價平,整體ok,如執笠就太可惜了
yuensiu
|
kk80400 發表於 18-12-21 14:00
佢唔係講係每個人:q

係每個人呀,所以我就算補買中銀旅保(家庭plan)最平個plan都夠cover到一家機票。
hkitty09
|
我剛剛去完旅行社, 佢都叫我唔好買。 所以我最後買左CX.
taylortse
|
c.vieri 發表於 18-12-21 13:34
蘇黎世係咪唔保航空公司褶左嘅損失架

唔保
picky1214
|
買左就希望去得成,未買/想買就真係要諗清楚呀!
Joey8
|
c.vieri 發表於 18-12-21 13:55
唉,我仲係早幾日先買左蘇黎世咋

又要成家再買中銀保險真係人都癲

好矛盾,再買好似好浪費,唔買又擔心乜都冇
c.vieri
|
Joey8 發表於 18-12-21 14:14

我7月尾先去,中銀未有得賣住。

決定唔買啦,見佢個保費都唔平,成家加埋差不多成2仟

中銀仲同港航合作攪信用卡,我仲伸請左我估應該無事掛
claudialuk2011
|
Joey8 發表於 18-12-21 14:14

買了少一點擔心!比我會買la !
睇來你無買保險!
kk80400
|
yuensiu 發表於 18-12-21 14:06

係每個人呀,所以我就算補買中銀旅保(家庭plan)最平個plan ...

所以我覺得中銀都ok 暫時呢講
mei_
|
3次日本都坐佢
kk80400
|
c.vieri 發表於 18-12-21 14:17
我7月尾先去,中銀未有得賣住。

決定唔買啦,見佢個保費都唔平,成家加埋差不多成2仟

中銀喎?你指旅遊保?一家4口,$300 上下到
c.vieri
|
kk80400 發表於 18-12-21 14:39
中銀喎?你指旅遊保?一家4口,$300 上下到

咁平?
請問係咪最平果個plan 已經cover到?
kk80400
|
c.vieri 發表於 18-12-21 14:40
咁平?
請問係咪最平果個plan 已經cover到?

已經係係佢個表嘅中plan 係單次旅行喎 亞洲區
https://www.bochk.com/tc/home.html
nesure
|
SheShehaha 發表於 18-12-21 10:11
仲有無人敢買
無問題, 即買.