深圳玩樂

rabbitboyboy
|
聖誕諗住帶個5歲小朋友返深圳玩,初步打算3日2夜。此行除咗飲飲食食,行吓商場,都想帶小朋友去玩吓。之前已去過野生動物園,聽聞歡樂谷又未必啱咁細個小朋友玩,世界之窗主要睇世界名勝。請問大家可唔可以介紹下仲有啲咩地方啱5歲小朋友玩嘅呢?
youhello507
|
歡樂谷都有小朋友設施,玩大半天ok
luppy
|
我地去波波池個d....可以玩成日。但你又要等佢成日。去冒險樂園個d一樣。
不過上去都糸吾好食豬尼家
kayen
|
rabbitboyboy 發表於 18-12-21 08:15
聖誕諗住帶個5歲小朋友返深圳玩,初步打算3日2夜。此行除咗飲飲食食,行吓商場,都想帶小朋友去玩吓。之前 ...

東門有個迷你遊樂場,有碰碰車、氹氹轉、兒童過山車、水上腳䂿車(鴨嗰種)等,但環境比較舊、遊戲便宜
wcpcelia    發表於 18-12-27 16:25
natnatbaby
|
世界之窗ok的。5歲巳可多認識世界各個地方,而入面也有一些小火車及其他兒童玩意。我去時係7,8年前,小朋友仍初小,生得不高還免費入場。
kayen
|
rabbitboyboy 發表於 18-12-21 08:15
聖誕諗住帶個5歲小朋友返深圳玩,初步打算3日2夜。此行除咗飲飲食食,行吓商場,都想帶小朋友去玩吓。之前 ...

仲有會展站有類似冒險樂園,下層類似大人機舖(小朋友可入及玩),重點冇煙、乾淨
兩地點附近都有戲院
|
luppy 發表於 18-12-21 09:43
我地去波波池個d....可以玩成日。但你又要等佢成日。去冒險樂園個d一樣。
不過上去都糸吾好食豬尼 ...

係囉,去波波池佢一定玩成日唔肯走,到時佢happy 我唔happy
|
kayen 發表於 18-12-21 09:47
東門有個迷你遊樂場,有碰碰車、氹氹轉、兒童過山車、水上腳䂿車(鴨嗰種)等,但環境比較舊、遊戲便宜
...

請問個場叫咩名
|
natnatbaby 發表於 18-12-21 09:48
世界之窗ok的。5歲巳可多認識世界各個地方,而入面也有一些小火車及其他兒童玩意。我去時係7,8年前,小朋 ...

我都喺幾廿年前,仲做緊女嘅時候去過 可能而家已經多咗嘢玩。
|
youhello507 發表於 18-12-21 08:46
歡樂谷都有小朋友設施,玩大半天ok

因為入場費好似唔平,淨係玩到兒童設施又唔抵
kayen
|
rabbitboyboy 發表於 18-12-21 10:55
請問個場叫咩名

好似叫深圳少年宮、係深圳戲院附近、東門地鐵出口,每個遊戲3~8蚊不等,好似以前荔園咁,買張卡入錢玩,張卡好似10/15 按金,玩完可退返
kayen
|
rabbitboyboy 發表於 18-12-21 10:55
請問個場叫咩名

不過你小朋友细要陪玩,好似玩碰碰車5蚊次,你要大人陪2人就變咗10蚊
|
kayen 發表於 18-12-21 11:05
好似叫深圳少年宮、係深圳戲院附近、東門地鐵出口,每個遊戲3~8蚊不等,好似以前荔園咁,買張卡入錢玩,張 ...

youhello507
|
rabbitboyboy 發表於 18-12-21 11:00
因為入場費好似唔平,淨係玩到兒童設施又唔抵

一d 都唔平,日本應該平d

但冇計啦,d 細路又想玩
youhello507
|
平就深圳兒童公園,幾ok, $5 個 game
|
youhello507 發表於 18-12-21 12:51
平就深圳兒童公園,幾ok, $5 個 game

聽落好似唔錯 不過請問有冇話近邊個地鐵站?我上網睇淨係教搭咩巴士去
youhello507
|
rabbitboyboy 發表於 18-12-21 14:02
聽落好似唔錯 不過請問有冇話近邊個地鐵站?我上網睇淨係教搭咩巴士去
...

地鐵行去好近渣,我覺得唔錯,小朋友高興,附近又有商場食嘢