中左妊娠糖尿病

KittyKittylolo
|
有冇jm都中咗呀?篤嗰部糖尿病機落手指係咪好痛㗎? 有冇jm用緊新出嘅糖尿病指數掃描機?唔使篤手指
yukicheung0901
|
KittyKittylolo 發表於 18-12-21 08:55
有冇jm都中咗呀?篤嗰部糖尿病機落手指係咪好痛㗎? 有冇jm用緊新出嘅糖尿病指數掃描機?唔使篤手指
...

我都好似中咗
小驚
|
KittyKittylolo 發表於 18-12-21 08:55
...

篤手指唔算好痛呀...
而家啲採血針可以較度數,所以都唔算痛。
醫院應該唔太接受掃描機。
你見咗糖尿姑娘未?
|
小驚 發表於 18-12-21 11:37
篤手指唔算好痛呀...
而家啲採血針可以較度數,所以都唔算痛。
醫院應該唔太接受掃描機。

我尋日見咗糖尿姑娘,約咗兩個禮拜後返醫院開始篤手指,所以驚好痛
lfnewgirl
|
其實係咪好易中? 食粉麵飯多係咪都唔好?
小驚
|
KittyKittylolo 發表於 18-12-21 13:05
我尋日見咗糖尿姑娘,約咗兩個禮拜後返醫院開始篤手指,所以驚好痛

唔痛嘅... 唔需要驚
小驚
|
lfnewgirl 發表於 18-12-21 13:06
其實係咪好易中? 食粉麵飯多係咪都唔好?

血糖高好多時係因為懷孕荷爾蒙影響胰島素反應。其實唔關食太多碳水化合物事。(當然又唔可以暴食碳水化合物)
唔好諗咁多
haha748494
|
注意飲食,應該無問題。
Sweetbabymom
|
...

糖水前後幾多
如果輕微,注意飲食運動
somhine
|
...

個隻掃描器都好似要拮入皮膚,不過價錢唔平喔。但傳統個隻,識拮其實唔痛嘅,拮耐咗習慣咗冇事啦,唔駛怕痛喔
|
Sweetbabymom 發表於 18-12-23 13:38
糖水前後幾多
如果輕微,注意飲食運動

糖水前4.4, 糖水後係9, 請問呢個指數嚴重嗎?
小驚
|
KittyKittylolo 發表於 18-12-24 09:19

糖水兩小時後嗎?算高咗少少...
你而家幾多週呢?
|
KittyKittylolo 發表於 18-12-24 09:19

糖水前係正常,糖水後都吾算太高
幾多週?
hoganbaby
|
KittyKittylolo 發表於 18-12-21 13:05

我又係好驚督手指,打嗮冷陣咁,不過都要頂硬上,加油!
|
小驚 發表於 18-12-24 09:35
糖水兩小時後嗎?算高咗少少...
你而家幾多週呢?

係呀,糖水兩小時後, 而家26周半, 我指數9,係咪高呀?
|
Sweetbabymom 發表於 18-12-24 10:57
糖水前係正常,糖水後都吾算太高
幾多週?

我而家26周半, 糖水兩小時後 我指數9,係咪高呀?
|
hoganbaby 發表於 18-12-24 12:35
我又係好驚督手指,打嗮冷陣咁,不過都要頂硬上,加油!

係啦,一諗起自己攞支針吉自己手指,唔知點咁
|
KittyKittylolo 發表於 18-12-24 13:04
我而家26周半, 糖水兩小時後 我指數9,係咪高呀?

我同你差不多時間check, 指數8.5
醫院話擲界
小驚
|
KittyKittylolo 發表於 18-12-24 13:04
係呀,糖水兩小時後, 而家26周半, 我指數9,係咪高呀?

你未見醫生嗎?醫生又唔急住見你的話都尚算 ok...

|
Sweetbabymom 發表於 18-12-24 13:45
我同你差不多時間check, 指數8.5
醫院話擲界

係呀,姑娘話8.5係介線,咁我係9,我唔知多咗個0.5係叫多定少