寶絲 Persil洗衣粉是否真的好洗得?

oasis18
|

其中洗衣粉以「寶絲 Persil」最高分,獲四粒星,其次是「亮麗Castle」的全效5合1超濃縮洗衣粉、「白貓 White Cat」超濃縮低泡洗衣粉、「立白 Liby」超濃縮低泡洗衣粉、「AEON TOPVALU」以及「獅王潔白物語 LION TOP」的超濃縮洗衣粉清新花果,均獲3.5粒星。

tsung
|
未用過
Poyau    發表於 18-12-21 14:20
M-1
|
寶絲洗衣粉邊度買?好似好難見到咁嘅
PCCW2319
|
M-1 發表於 18-12-22 15:11

超市應該有
chingtinglin
|
M-1 發表於 18-12-22 15:11

百佳見過
小肥豬
|
雖然我用緊第二盒,但其實覺得一般,只係見消委會話好,而想唔到用邊隻,所以先繼續用。
AhiruNoPekkle
|
Ok!! 洗完啲衫都幾香!

wcpcelia    發表於 18-12-27 17:11
TorresChow
|
oasis18 發表於 18-12-21 10:10
其中洗衣粉以「寶絲 Persil」最高分,獲四粒星,其次是「亮麗Castle」的全效5合1超濃縮洗衣粉、「白貓 Whi ...

我用過好多隻,呢隻最乾淨,我每晚都用一茶匙洗衣粉【搓洗】碗布習慣,威x33係最乾淨,洗衣液去汚就麻麻
我係囉碗布有咖哩漬嚟比較
loolooloo
|
係好乾淨,不過我部大眼雞用吾掂,次次喪嘔泡.

ocarebear
|
Persil 好大盒

csc_cherry_chan
|
loolooloo 發表於 18-12-23 02:16
: ...

乜大眼雞唔可以用?
仲想買嚟試添
loolooloo
|
csc_cherry_chan 發表於 18-12-23 10:26
乜大眼雞唔可以用?
仲想買嚟試添

佢個盒係咁寫,重寫low suds 添.
我都R晒頭
oasis18
|
ocarebear 發表於 18-12-23 10:15
Persil 好大盒
用開castle,貪平,呢幾日而賣緊39.90/盒4.6kg,雖然比平時最特價33.90/盒再加送幾百克貴,但寶絲實在太大盒,好阻“定“,castle消委排第二,如洗衣分別不太大,都係買番castle
cutekiddy
|

我都係大眼雞,好少泡,ok wor!
liy7239
|
落太多?最多都係一匙
ry
|

其实佢本身跟盒個膠匙都好大,你試吓落少D
loolooloo
|
ry 發表於 18-12-23 23:12
其实佢本身跟盒個膠匙都好大,你試吓落少D

已經落少1/3
Abbie_mimi
|
惠康,百佳超市都減,買左一盒試吓
kaheiboy
|
cutekiddy 發表於 18-12-23 16:54
我都係大眼雞,好少泡,ok wor!

洗撐機師父極力推薦依隻,潔力強,唔傷機件,但我就覺得太大盒唔用。