香港航空飛台北

cindy_kaki
|
大家新年多唔多人買了香港航空孩台北....
聽聞一月要還債券..還唔到要清盤....
我買了2月6日飛...真係清盤...咁點算呀
https://hk.news.appledaily.com/l ... 3ncdRvGdHr54vQELQis
dice_hk
|
我一行7 人2月12號飛, 已經買左中銀保險, 希望用唔著啦
大笨鐘
|
有取消行程嘅心理準備,萬一到時候摺埋

選擇一:取消行程,睇吓酒店會唔會體諒免罰款

選擇二:買過張機票出發

考慮而家買多份旅遊保險,賠到少少當幫補

Omae
|
大笨鐘 發表於 18-12-21 10:37
其實好簡單, 我食少餐飯, 拿幾百億出來, 收購 HX 就是了, 大家不用担心.
|
Omae 發表於 18-12-21 10:56
其實好簡單, 我食少餐飯, 拿幾百億出來, 收購 HX 就是了, 大家不用担心.

什麼國家發行呀?(越南既?)
cindy_kaki
|
回覆 大笨鐘 的帖子

我買咗機票後...已經買咗旅遊保AIA....
wcpcelia    發表於 18-12-27 15:42
cindy_kaki
|
回覆 12312 的帖子

有人話係國內集團的
SSKwny
|
大笨鐘 發表於 18-12-21 10:37

打算買那間旅遊保呢?
|
cindy_kaki 發表於 18-12-21 11:15

有人話係國內集團的

海南航空呀
|
cindy_kaki 發表於 18-12-21 11:15

有人話係國內集團的

我想問#4樓主,他拿出黎既是什麼國家錢幣。
大笨鐘
|
SSKwny 發表於 18-12-21 11:15
打算買那間旅遊保呢?

我無佢機票喺手,見蘋果日報講中銀同籃十字包由於航空公司倒閉嘅部分賠償/津貼。
Omae
|
12312 發表於 18-12-21 11:18
我想問#4樓主,他拿出黎既是什麼國家錢幣。
前幾日PM 左比你, 你搞定出年登別, 旭川 ... 的酒店未呀 ?
今晚要去花蓮 (聽日台鐵), 差不多十年無去過了.
cindy_kaki
|
回覆 大笨鐘 的帖子

原來唔係間間有得保架...咁我快啲問AIA先
|
Omae 發表於 18-12-21 11:20
前幾日PM 左比你, 你搞定出年登別, 旭川 ... 的酒店未呀 ?
...

登別超貴,想緊退一步,但酒店size 差好好多。酒店還在考慮中。酒店超負荷呀
|
Omae 發表於 18-12-21 11:20
...

會吾會坐hello kitty 太魯閣號
cindy_kaki
|
我坐香港航空去台北...都大大話話坐咗八年.....宜家竟然搞到咁
Omae
|
12312 發表於 18-12-21 11:31
會吾會坐 hello kitty 太魯閣號
雖然興趣不大, 但完全無留意到 Kitty 列車, 我回程坐 13:00, 原來 12:55 就係Kitty 列車.
登別平價之選, 可考慮石水亭, 但至少要住和洋室, 不要住洋室, 我覺得房間、膳食、酒店設施 全部都合乎四星質素 ( e.g.永安棧), 當然不能用望樓 (文華東方) 來比較.
|
Omae 發表於 18-12-21 11:52
雖然興趣不大, 但完全無留意到 Kitty 列車, 我回程坐 13:00, 原來 12:55 就係Kitty 列車.
登別平價之選, 可 ...

我去8下價錢先
youhello507
|
買定多張機票先
ada29
|
youhello507 發表於 18-12-21 12:29
買定多張機票先

依加先買一定好貴,寧願棄機票
wcpcelia    發表於 18-12-27 15:42