親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我一早買左機票。係咪即係依家再買blue cross或中銀就有得保”航空公司破產”退返機票錢?

大宅

cherryma 發表於 19-1-3 16:47
1月7日起先唔包, 現在買重包, 剛剛先買左

過左辦公時間打唔到電話。你係幾號去? 我2/2去台北唔知保唔保,同埋我睇唔明佢條款。即係claim2000定係claim舊機票價再加2000俾你買新機票?

大宅

taylortse 發表於 19-1-3 23:49
執笠後如果你選擇成個行程取消就係11,如果你再買機票就係延誤,因為我會再買機票,所以佢答我10
...

但買過張係新嘅transaction, 點可以當delay. 我都有問過如果我買過張機票仲有冇得claim, 佢答我總之倒閉就可以claim blah blah blah 講返第10嘅字眼俾我聽。
咁extreme d,我一個月後先去,咁唔通又當我delay咩。 係咪如果改機票,連酒店都重新訂個當new transaction?

大宅

講真,係咪報導吹大左大到bluecross 又話唔包引起恐慌,可能根本冇事

大宅

taylortse 發表於 19-1-4 13:30
所以我今日再email比佢問如果航空公司執笠,我再買機票,咁我申請第十一條條款賠償得唔得
...

咁麻煩你如果佢覆請share reply 謝謝

大宅

【港航危機】傳國開行拯救 港航獲43億融資 財務暫解困 - http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190107&s=7015342&a=59114252

首頁

尾頁

跳至