本身皮膚唔係太乾,冬天用咩妝前打底好?

Marina227
|
如題,thanks
cherryyuu
|
Marina227 發表於 18-12-21 11:00
如題,thanks

我用開Plustem 精華素
泡泡公主
|
Marina227 發表於 18-12-21 11:00
如題,thanks

我用緊Plustem, 好似BB Cream甘, 又有防曬, 唔油幾好用

Marina227
|
cherryyuu 發表於 18-12-21 11:38

唔好怪我問好似好白痴既問題… 係咪即係精華液?
Marina227
|
泡泡公主 發表於 18-12-21 11:47
我用緊Plustem, 好似BB Cream甘, 又有防曬, 唔油幾好用

好似幾好敏感肌用唔用得呀?
chann902
|
Marina227 發表於 18-12-21 12:08

我有朋友有用呀,佢都係敏感肌但都用得
Joey8
|
我比較易敏感,用Laura Mercier 唔錯,控油唔乾,你可以去試下,旺角朗豪坊有shop
Marina227    發表於 18-12-24 10:10
cherryyuu
|
Marina227 發表於 18-12-21 12:07
唔好怪我問好似好白痴既問題… 係咪即係精華液?

精華素同精華液唔係同一樣野,但冇咩太大分別,精華素既質感杰D,精華液稀D咁囉
cherryyuu
|
Marina227 發表於 18-12-21 12:08

敏感肌用得呀,佢果D係天然成分,唔會刺激到皮膚
Marina227
|
cherryyuu 發表於 18-12-21 17:23
敏感肌用得呀,佢果D係天然成分,唔會刺激到皮膚

咁有得諗喎… 之前我用其他產品,搞到皮膚又紅又痕,而家揀護膚品都要勁小心
cherryyuu
|
Marina227 發表於 18-12-24 10:10
咁有得諗喎… 之前我用其他產品,搞到皮膚又紅又痕,而家揀護膚品都要勁小心
...

佢成分係用綠茶提取物,搽起上黎好舒服,仲可以做埋補濕,尤其是呢排天氣乾燥
kitty0405
|
泡泡公主 發表於 18-12-21 11:47

就咁搽得唔得?
markuscwmama
|
kitty0405 發表於 18-12-24 12:02
就咁搽得唔得?

可以架,我查完再掃碎粉已經可以出街架啦,d膚色又均勻

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
日本教主
|
Covermark水瑩護肌液,乾皮冬天唔可以無左佢,係平時用嘅Base前搽,全日個妝都無溶無甩皮
Marina227    發表於 19-1-2 12:22
Catpigb45
|
cherryyuu 發表於 18-12-21 11:38

幾錢呀?
Meowbb_bb
|
日本教主 發表於 18-12-24 12:48
Covermark水瑩護肌液,乾皮冬天唔可以無左佢,係平時用嘅Base前搽,全日個妝都無溶無甩皮 ...

Is it the one in green bottle ? Thanks
markuscwmama
|
Catpigb45 發表於 18-12-24 15:33
幾錢呀?

而家做緊promotion 賣 $205 吖,上去佢哋個Facebook 仲可以攞sample 試及有$20 coupon download, 即係二百紋都唔使, 超低

http://www.mymakeupunited.com/plustem-uv-perfect-block-essence-spf50-pa.html
AnnieKitten
|
Joey8 發表於 18-12-21 16:06
我比較易敏感,用Laura Mercier 唔錯,控油唔乾,你可以去試下,旺角朗豪坊有shop
...

我呢幾年轉來轉去都係覺得Laura Mercier 最好用,當然跟返Foundation 牌子的打底霜也不差。最近也試過Plustem,質地OK有少少粉色,weekend唔化妝都可以用。
日本教主
|
Meowbb_bb 發表於 18-12-24 16:50
Is it the one in green bottle ? Thanks
yes!
Meowbb_bb
|
日本教主 發表於 18-12-25 16:18
yes!

Thanks I like that one a lot too