有冇JM試過食酵素黎減肥?效果如何?

lalalalalan
|

依家又要返工又要湊小朋友,已經好辛苦
得閒個陣真係唔想再逼自己去做運動減肥,所以考慮緊要唔要食酵素黎減
身邊有個朋友都食緊,佢自己就話覺得有D用,話排便順暢咗,但我又唔覺話佢有瘦到喎…

所以想問下呢度有冇JM試過食酵素成功減到肥架?
食咗幾耐先開始見效?效果如何?
同埋會唔會有副作用之類?

ppche
|
完全唔覺有用…
唔知係體脂問題定係我買個隻比較廢啦
食完兩盒都唔見有效,而且D酵素又唔算平,閒閒地都要幾百蚊盒,真係中曬伏!

candywong2010
|
lalalalalan 發表於 18-12-21 12:10
得閒個陣真係唔想再逼自己去做運動減肥,所以考慮緊要唔要食酵素黎 ...

我飲液體酵素減左15kg
nesure
|
無用,完全係廢的
pang90
|
ppche 發表於 18-12-21 14:30
完全唔覺有用…
食完兩盒都唔見有效,而且D酵素又唔算平, ...

據我所知其實食酵素對減肥用處不大
不過有d人就話食咗可以keep住個體重不變,有時一餐半餐忍唔住暴飲暴食都唔會肥喎

prittl
|
完全唔覺有用…

我之前一時衝動買咗幾盒…依家堅係後悔

CathyChan1126
|
我都有飲緊
我唔係想減肥
係見免疫力好d
因為果隻酵素有益生菌
nicey
|
lalalalalan 發表於 18-12-21 12:10
得閒個陣真係唔想再逼自己去做運動減肥,所以考慮緊要唔要食酵素黎 ...

酵素係排毒多過減肥,但身體排毒好,少癈物積聚,個人新陳代謝都快d, 自然會精神d容易瘦d。但要睇你係咩質素既酵素囉,坊間有冇d 百幾蚊chepacheap既就冇咩作用啦!我自己飲韓國既諾麗果酵素(emoji)(emoji)飲左11個月,連自己本身暗瘡都醫好,但反而瘦身效果唔大,始終要配合健康飲食
spikenard
|
介零食,介糖,氣水,街外飲品,早訓包瘦!
ppche
|
prittl 發表於 18-12-21 17:06
我之前一時衝動買咗幾盒…依家堅係後悔

我都係,依家屋企仲有兩盒
早知係咁不如拎舊錢去做treatment減好過

ppche
|
nicey 發表於 18-12-21 17:19
酵素係排毒多過減肥,但身體排毒好,少癈物積聚,個人新陳代謝都快d, 自然會精神d容易瘦d。但要睇你係咩質 ...

咁你皮膚好咗都好呀,我係食完完全唔覺有變化
anthwo
|
ppche 發表於 18-12-21 17:36
我都係,依家屋企仲有兩盒
早知係咁不如拎舊錢去做treatment減好過

我之前去日本買個幾盒都擺咗係度冇食呀,依家做緊coolsculpting黎減

anthwo
|
nicey 發表於 18-12-21 17:19
酵素係排毒多過減肥,但身體排毒好,少癈物積聚,個人新陳代謝都快d, 自然會精神d容易瘦d。但要睇你係咩質 ...

搵唔到你講呢隻喎...好貴架?

ilovematthew
|
anthwo 發表於 18-12-21 18:21
我之前去日本買個幾盒都擺咗係度冇食呀,依家做緊coolsculpting黎減

...

好彩我喺日本買咗一盒咁大把,唔覺有用囉
annz
|
anthwo 發表於 18-12-21 18:21

...

冷凍溶脂?
我之前都有諗過去法拉代言個間做呀,但好驚會比人sell

lalalalalan
|
完全唔覺有用…

係呀,我見正常都要二三百蚊盒,而且都係一個月既分量
keep住食都真係要洗唔少...
好彩上黎問咗先啫
cbeyond
|
幾位朋友都話無用
petitsomeone
|
有效減到。
係控制到體重。
anthwo
|
annz 發表於 18-12-24 15:03
冷凍溶脂?
我之前都有諗過去法拉代言個間做呀,但好驚會比人sell

我就係去E記度做架!
我係book咗佢地個rf免費試做先既,本身都擔心佢會係咁sell架啦,結果又冇喎,反而係我自己係咁問佢做cool d嘢
後尾我就決定買兩格手臂位試咗先

anthwo
|
petitsomeone 發表於 18-12-27 15:34
有效減到。
係控制到體重。

但我估可能同體質有關,唔係對個個都有用