請問有人試過係沙田出發轉口岸穿梭巴士過澳門嗎?

|

想知到澳門大概用佐幾多時間?買票要排好耐嗎?
christyk001
|
我都想知,諗住星期日試下,我都係沙田出發
hellofairy
|
試過A41去到澳門,用左3個鐘
Poyau    發表於 18-12-22 01:34
云云
|
hellofairy 發表於 18-12-21 14:06

咁耐
Mrs周
|
我見沙田、大圍有直巴去港珠澳。我仲研究緊去玩咩好。
christyk001
|

由出發計共3個鐘?買飛耐嗎?是否假期? 謝謝
hellofairy
|
christyk001 發表於 18-12-21 15:52
由出發計共3個鐘?買飛耐嗎?是否假期? 謝謝

沙田上A41計,買飛好快,拍八達通買,平日來的,其實最耐係去到澳門走唔出人工島,接駁好差
olkan
|

其實係咗轉又轉,又等車耐。唔覺唔覺就3個鐘。但唔建議週六,日,假期去。會超多人。
我兩日前實驗完,俾你參考下,係平日超少人(真係早,目測得一百人左右)。

A41已直接到口岸用少了時間。旺時間返港先柑。新馬路果邊會塞車,建議由氹仔果邊去大橋口岸。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
|
olkan 發表於 18-12-21 16:04
其實係咗轉又轉,又等車耐。唔覺唔覺就3個鐘。但唔建議週六,日,假期去。會超多人。
我兩日實驗完,俾你參 ...

好清楚阿,thanks
|
christyk001 發表於 18-12-21 14:04
我都想知,諗住星期日試下,我都係沙田出發

我聽朝出發,又大又細咁,搭船算啦。。下次平日再試過。。
|
唔該曬咁多位
|

平日都咁耐,聽日實超多人,都係下次,thanks
Mnbvcxdsa
|
hellofairy 發表於 18-12-21 15:57
沙田上A41計,買飛好快,拍八達通買,平日來的,其實最耐係去到澳門走唔出人工島,接駁好差
...
請問全程來回車費合共幾多錢?

olkan
|
A41($22.3) ,金巴$65,回程$65(晚上$70),A41(22.3) 約$175-180