送貨公司成日去錯地址

siuchubb
|

近排係啲ONLINE SHOP 買咗好多野, 都係由同一間送貨公司送既, 明明地址寫得好清楚係新界既某區, 但間公司 次次都送錯, 兩次送咗去港島區, 一次係九龍區, 仲要話係因為嗰大廈名一樣喎。

記得第一次送貨, 仲搞到好似靈異事件咁, 嗰送貨員打嚟話係門口, 對咗大廈名同樓層同單位都無錯, 佢話係門口按咗好多吓門鐘都話無人應, 但C6 明明係屋企但開門又唔見有人, 嗰送貨員仲話好邪, 之後件貨攞番佢公司, C6 再問番間送貨公司 先知佢地送錯去第二區既同名大廈單位. 真係俾佢激死
Poyau    發表於 18-12-22 01:23
tansyneko    發表於 18-12-21 13:44
oceandeepsea
|
咁得意,落單時,有無得註明係新界
newcook
|
寫埋街名街NO.穩陣
Poyau    發表於 18-12-22 01:23
siuchubb
|
回覆 oceandeepsea 的帖子

寫晒新界同邊區都送錯
JD930
|
siuchubb 發表於 19-1-2 18:18

寫晒新界同邊區都送錯

咁都得
wewanwan
|
之前睇電視都講,啲新大廈名一模一樣
mer607
|
wewanwan 發表於 19-1-2 18:43
之前睇電視都講,啲新大廈名一模一樣

大廈名有相同唔奇 街道一定冇相同啦!註明區域 街道 no 大廈 樓層 室號 就一定唔會再錯 ,相信寫簡單地址 錯機會大!
大力大力
|
siuchubb 發表於 19-1-2 18:18

寫晒新界同邊區都送錯

下次****(新界) ****一定唔會錯了~
miffyumiffy
|
我之前訂HKTVMALL, 佢星期六送黎,我公司星期六唔開,佢夠膽死求其中入去間有開門嘅公司,果間公司就簽收偷走我地件貨
tingtingalex
|
華富邨 華富大廈 富華大廈都有幾會送錯
ChloeMa
|
鬼揞眼