想買全自動BB洗衣機

dolldollk
|
因為我個度係租, 洗衣機都好舊, 唔想bb衫放落去洗, 所以想淘個全自動迷你既洗衣機, 想問下大家有無好推介? thx
RubyYu07
|
我果時就無買啊,啱好夏天出世,都係手洗。冬天就同大人分開洗,用洗衣機
dreamboy_man
|
bb衫咁細件。手洗仲快
dolldollk
|
如果bb床單個d呢?
bchuma
|
dolldollk 發表於 18-12-21 16:28
因為我個度係租, 洗衣機都好舊, 唔想bb衫放落去洗, 所以想淘個全自動迷你既洗衣機, 想問下大家有無好推介? ...

我無買 不過聽你咁講就一定要買啦
kissapplegirl
|
我喺淘寶買過迷你洗衣機 , 話就話自動,但其實根本就冇普通洗衣機咁方便,首先你要搵個水喉入水已經麻煩,我要入廁所用花灑入仲方便,然後你要撳掣落洗衣液洗衫大概9分鐘洗完,跟住你要再自己撳掣去較脫水,幾分鐘後脫完水 ,咁為咗乾淨我會重複以上動作一次但唔落洗衣液,所以你冇可能係撳兩個掣然後就等佢洗好 ,但係每隔幾分鐘就要去整一整部機, 所以好麻煩,我部機用咗頭一兩次之後,坐月就屋企人幫我洗,然後搬返自己屋企嘅時候咁啱個舊洗衣機壞咗,買咗新洗衣機,bb衫就用洗衣機洗,嗰部迷你洗衣機我上網free咗畀人喇 ,淘寶就唔係太貴嘅3,4百幾蚊,買個轉腳插就用得
chocofds
|
dolldollk 發表於 18-12-21 16:28
因為我個度係租, 洗衣機都好舊, 唔想bb衫放落去洗, 所以想淘個全自動迷你既洗衣機, 想問下大家有無好推介? ...

我買左超聲波洗3機仔,唔知好唔好用!
dolldollk
|
bchuma 發表於 18-12-22 23:49
我無買 不過聽你咁講就一定要買啦

我再留意下~
dolldollk
|
kissapplegirl 發表於 18-12-23 01:17
我喺淘寶買過迷你洗衣機 , 話就話自動,但其實根本就冇普通洗衣機咁方便,首先你要搵個水喉入水已經麻煩, ...

你係咪買左半自動?半自動好似係要咁樣, 好煩架, 但係我都會望下大人洗衣機有無抵買, 計返條數~thx
dolldollk
|
chocofds 發表於 18-12-23 08:14
我買左超聲波洗3機仔,唔知好唔好用!

係咪一舊白色野掉落水個隻?
haha748494
|
如果屋企有地方放,系唔錯選擇。
kissapplegirl
|
dolldollk 發表於 18-12-23 09:58
你係咪買左半自動?半自動好似係要咁樣, 好煩架, 但係我都會望下大人洗衣機有無抵買, 計返條數~thx
...

可能係我唔知迷你洗衣機有出全自動,但我見香港有賣嘅或者淘寶上面嘅迷你洗衣機都係半自動,因為咁細部洗衣機係冇電腦版
chocofds
|
dolldollk 發表於 18-12-23 09:59
係咪一舊白色野掉落水個隻?

係呀!等收貨?有冇人用緊?