搶到cx大阪機票……book酒店……agxxa

clkv
|
話說上次去日本經agxxa訂酒店收多HKD200不明來源的收費…之後打電話去追返都諗住唔再用agxxa訂,但早幾日搶到cx大阪機票, 抓文抓咗幾日睇咗酒店價錢最平都係佢
請問有冇jm分享吓agxxa訂房要留意啲咩呀?一般係用港幣結算或是日圓? 因為上次打電話追回HKD200時,cs叫我下次用日圓結算 thx~
Miccchellle
|
clkv 發表於 18-12-21 19:37
話說上次去日本經agxxa訂酒店收多HKD200不明來源的收費…之後打電話去追返都諗住唔再用agxxa訂,但早幾日搶 ...

我用Agoda好多次都冇問題,既然追得返有冇問筆錢係咩?
BBG1
|
我几乎次次用佢,我次次用hkd計,同 即pay
yuensiu
|
話說上次去日本經agxxa訂酒店收多HKD200不明來源的收費…之後打電話去追返都諗住唔再用agxxa訂,但早幾日搶 ...

就算免費取消都要訂即付款,延遲付款個對換價貴好多。
youhello507
|
佢個 pay later 專陰人嘅
youhello507
|
BBG1 發表於 18-12-21 19:49
我几乎次次用佢,我次次用hkd計,同 即pay

未中過招,當然想遲俾錢
Janicefin
|
勁,搶到大阪cx
clkv
|
回覆 Miccchellle 的帖子

佢冇講… 只係話我唔用日圓結算,所以我覺得佢伏
clkv
|
回覆 yuensiu 的帖子

咁你都佢用HKD ?
yuensiu
|
clkv 發表於 18-12-21 20:38

咁你都佢用HKD ?

佢個即付價已經係對埋港幣。
clkv
|
回覆 youhello507 的帖子

好伏呀…所以十五十六用唔用佢好
sunnygirl
|
咁唔好用佢啦
clkv
|

謝謝資訊
BBG1
|
youhello507 發表於 18-12-21 20:03
未中過招,當然想遲俾錢
即付会平D
Benbenmum
|
我都買咗大阪fanfare
一路用都冇問題,即book即用港幣比錢,如唔住要在deadline前cancel,好快有refund
Delay payment會貴d㗎
clkv
|
回覆 sunnygirl 的帖子

佢比較其他分別平15% ~ 30%,所以睇下有冇jm分享有咩要留意
kirstyau
|

但我睇極Ctrip最平wo,雖然佢有新聞話假booking,但之前機票酒店日本新加坡台灣都冇出事,所以照用。不過會跟手send email去酒店問有冇我booking
木土土
|

Expedia 用 HSBC 有9折,計番會不會平d?
clkv
|
回覆 Benbenmum 的帖子

哈哈……
其實上次我分別用同唔既網頁訂房都是delay pay,但就係佢1間收多我錢
clkv
|
回覆 kirstyau 的帖子

我就佢睇到新聞所以怕怕