係咪我太小氣

Yeta
|
今日櫃到拎仔仔枕頭袋諗住換,一摸,未乾,再拎其他,又係濕濕地,床單都係,忍唔住話工人,有冇攪錯哟野全部濕都摺得,你自己今日洗床單就收哂人地啲野,人地未乾,你咁自私
好,佢駁嘴,話咁天氣你要乾開抽濕機,我又闹,個抽濕机一日開六七個中都得你啲衫乾,你啲衫濕lup lup次次放正响抽濕机上面,我地啲衫就推到去側面 又駁咀,話冇,啲衫係咁
明明次次放正响風口,人地d家犬推到遠
fitfish
|
此人来享受。話之你死的自私鬼
Lapine
|
唔關小氣事,濕唔可以收同放入櫃係常識。
你工人係菲嗎?駁咀駁成咁,自己唔岩仲大條道理,炒得
lily-of-valley
|
你好大方了, 個工人太衰。 佢D衫就用你抽濕機乾, 你D衫就未乾。 呢件野一早掃把。

vanillara
|
我屋企果個都係享受型。理解你的感受!差唔多就換左佢,唔好好似我甘傻,又出錢又受氣。
Solarflare
|
Yeta 發表於 18-12-21 21:07
今日櫃到拎仔仔枕頭袋諗住換,一摸,未乾,再拎其他,又係濕濕地,床單都係,忍唔住話工人,有冇攪錯哟野全部濕都 ...

做工人做到佢咁真自私。
你同佢講佢係黎做工人, 主人家既野要乾左先, 然後先輪到佢。啲野未乾就摺係辦事不力加無常識。基本野都做唔好, 唔理佢認唔認, 駁咀有幾叻, 事實擺在眼前, 主人家會睇到。佢再咁自我中心做野法, 去邊度都會好快無左份工。叫佢諗清楚係黎嘆世界定做工人, 想嘆佢可以resign慢慢番菲嘆, 唔好係度阻住個地球轉。

快啲搵定 replacement, 呢個工人唔 keep 得。

p.s. 我姐姐從來唔敢用我抽濕機乾衫, 除非果幾日真係好濕。
kit2004
|

佢甘串我會掉開晒佢d衫,抽濕機我工人唔夠膽自己開,真係好濕先會問左我先.
甘你最後點處理?
細姐姐
|
今日櫃到拎仔仔枕頭袋諗住換,一摸,未乾,再拎其他,又係濕濕地,床單都係,忍唔住話工人,有冇攪錯哟野全部濕都 ...

唔係小氣,你工人太自私!
話之你死,仲要駁咀!
fitfish
|
工人心地不好。並非無知識
Yeta
|
kit2004 發表於 18-12-22 11:04
佢甘串我會掉開晒佢d衫,抽濕機我工人唔夠膽自己開,真係好濕先會問左我先.
甘你最後點處理?
...

我爆左佢一鑊然後全部濕嘅野再拎出泥掛番,另外我仔冇枕頭袋用,我叫佢收工前燙比我,佢又駁叫我用第個,我話冇,全部濕,特登等佢做多樣野遲放工
Yeta
|
Yeta 發表於 18-12-22 23:09
我爆左佢一鑊然後全部濕嘅野再拎出泥掛番,另外我仔冇枕頭袋用,我叫佢收工前燙比我,佢又駁叫我用第個,我話 ...

佢再係咁我會夜晚全部同我燙乾佢
Yeta
|
Yeta 發表於 18-12-22 23:10
佢再係咁我會夜晚全部同我燙乾佢

仲想講埋,佢每日清潔都係清佢自己房先,仲每日抹抹抹,我房啲塵就一星期先抹,比我發現左後又話佢,自己間房就乾淨人地就污糟
ninachu
|

咁串嘴又自私,我會鬧爆佢