跳至

首頁

尾頁

複式洋房

兆彼,愛琴啟思 都收到k1 am offer
面試當日,兆彼比我感覺麻麻,面試好趕好求其,戶外活動區又好舊,眼見都幾多大陸人in;而啟思老師就好nice,好有誠意,校舍新淨。

當然兆彼名聲好好多,參考教育局的評核報告,兆彼教學規劃比較好。

但因為我自己親身感受,同各渠道見到的評價好唔同,所以我宜家15,16,唔知揀邊間好。。。
希望大家比d意見,同埋兆彼多唔多大陸學生?其實將來搵小學,同讀邊間幼稚園有無關係既呢?

謝謝各位!!

大宅

住得近邊間

複式洋房

Timdy 發表於 18-12-22 03:46
面試當日,兆彼比我感覺麻麻,面試好趕好求其,戶外活動區又好舊,眼見 ...

反而我覺得愛琴好多大陸人in, 我地5組人interview,有2組係內地。

兆彼真係好多人報,所以好趕都好似正常

複式洋房

Vicki622 發表於 18-12-22 08:16
住得近邊間

啟思近,不過兆彼都只係搭15分鐘車~

複式洋房

cammmmyy 發表於 18-12-22 09:42
反而我覺得愛琴好多大陸人in, 我地5組人interview,有2組係內地。

兆彼真係好多人報,所以好趕都好似正常 ...

係?咁即係其實兩間都有機會多大陸人喎~

「兆彼真係好多人報,所以好趕都好似正常」你都講得啱!

複式洋房

Timdy 發表於 18-12-22 15:11
係?咁即係其實兩間都有機會多大陸人喎~

「兆彼真係好多人報,所以好趕都好似正常」你都講得啱!

媽媽最後揀左邊間?

大宅

Timdy 發表於 18-12-22 03:46
面試當日,兆彼比我感覺麻麻,面試好趕好求其,戶外活動區又好舊,眼見 ...

很多讀啓思的都是以升圓玄小學為目標,英文方面比較強勢。
兆彼的教材很多都是自己制作的,是算一間比較happy school, 但如果將來選讀功課比較多的小學,小朋友初期適應會比較辛苦。

升小一跟你讀那間幼稚園在統一派位階段「完全沒有關係的!」
統一派位第一階段是以計分制(即是否舊生、教職員子女、相同信仰等等⋯⋯)
到第二第三階段是以你小朋友的隨機號碼前/後,來決定派位結果的。
要到扣門階段才會有一點關係,(前提是你自己小朋友表現不太差,即有2位小朋友表現差不多,而你是同系幼稚園,機會會比較大一點)

複式洋房

cammmmyy 發表於 19-1-14 19:27
媽媽最後揀左邊間?

最後相信自己感覺,揀咗啓思~

複式洋房

fongtse 發表於 19-1-16 14:10
很多讀啓思的都是以升圓玄小學為目標,英文方面比較強勢。
兆彼的教材很多都是自己制作的,是算一間比較ha ...

好多謝你咁詳細資料,感激!

複式洋房

cammmmyy 發表於 19-1-14 19:27
媽媽最後揀左邊間?

媽媽竟然無揀兆彼
我都會讀愛琴啟思呀,am class. 請問有無WhatsApp group? (emoji)

首頁

尾頁

跳至