懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Joyce_Joyceso 發表於 18-12-22 15:01
16w開始濕疹+哮喘發作,仲成日鼻塞添。。依家先20w2,濕疹比16w果陣仲嚴重左,晚晚唔係哮喘醒就痕醒,點算 ...

我有左之後,濕疹都無好過,20w仲成個肚都濕疹添...一直都只係用死海鹽+椰子油舒緩...醫院開左枝止痕膏,真係好痕先搽...無咩辦法...

轉天氣訓覺都遇過氣管呼吸困難,我都照用哮喘噴霧,休息唔夠更加唔好...

複式洋房

Joyce_Joyceso 發表於 18-12-25 13:14

好奇怪,我啲濕疹生係心口同頸,右大肶一噠,肚就冇 ...

我頸都有少少,可以浸浴同搽。
死海鹽係一間叫dead sea mor鋪頭買,佢有Fb page, 一盒用勁耐!

發作時,我就用敷+椰子油的方法,我跟下面呢條link做。
你要有心理準備,都幾拿下,忍一忍痛

https://www.edigest.hk/1756/%e6%b6%88%e9%96%92/%e6%bf%95%e7%96%b9%e5%a5%bd%e5%9b%b0%e6%93%be-%e5%9a%b4%e6%b5%a9%e5%81%8f%e6%96%b9%ef%b8%b0%e6%ad%bb%e6%b5%b7%e9%b9%bd%e7%b4%93%e7%b7%a94%e6%b3%95/

複式洋房

Joyce_Joyceso 發表於 18-12-27 23:59
用左第2晚死海鹽用品,包括死海鹽皂,死海鹽同死海鹽cream,發覺心口既濕疹同紅印有明顯改善 :goo ...

你買左啦~遲左覆你!見你好轉就太好喇(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至