自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

供左幾年金會,之前換左金介子送婆婆生日加自己換左幾粒迪迪尼金粒公仔串手鏈。
今年因為之前抽獎有張coupon就到期,就用左2份金會加d coupon換隻介子比自己
真係儲下儲下,唔覺唔覺,換飾品時真開心。重有幾份金會未試,黎緊要儲耐d再換大粒d既閃閃

ada0707    發表於 19-1-22 16:07
jpwy    發表於 18-12-24 16:01
Cheuk2012    發表於 18-12-22 22:24

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

月希 發表於 18-12-22 22:15
供左幾年金會,之前換左金介子送婆婆生日加自己換左幾粒迪迪尼金粒公仔串手鏈。
今年因為之前抽獎 ...

琥珀宮

回覆 月希 的帖子

Very nice

禁止發言

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

伯爵府

請問你年年都去周大屋供嗎?有咩著數?

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

留毛一條

珊瑚宮

callmebabe 發表於 18-12-22 22:35
請問你年年都去周大屋供嗎?有咩著數?
係丫..年年都係周大福供..
因為咁先可以不停儲...儲埋幾份金會一齊用...
如果分開幾間供..咪唔可以合併用囉..

著數咪每份金會既第一期半價...跟住可以拎到既金既價值會高過你供既總數既5%左右...
一開始供金會即送50蚊周大福COUPON,再送50蚊百佳COUPON或銀飾一個(頭2年都唔知有COUPON,拍呆左要左2年銀飾..)
重有每年有月曆同利是封等...

著數又真係唔算多..

但係每月比少少..唔覺唔覺...
又可以儲起幾份一次過用...

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

月希 發表於 18-12-22 22:44
如果分開幾間供..咪唔可以合併用囉 ...

請問咁係咪要個個月親身去供款架?
如果唔想記住個個月要去,可以一次過供幾個月/半年嗎?
同埋如果喺唔同時間開始供幾份,每份供滿咗會有通知嗎?
我勁無記性,所以想請教下,thx

男爵府

回覆樓主

咁要供幾多錢一個月

珊瑚宮

瑤瑤~ 發表於 18-12-22 22:52
請問咁係咪要個個月親身去供款架?
如果唔想記住個個月要去,可以一次過供幾個月/半年嗎?
同埋如果喺唔同 ...

我自己係個個月供架...
順便同我媽去下街咁....

好似如果唔記得供的話...3個月內去供番咁多期就OK..
但我未試過唔記得供...

而且..如果一次過供幾期既話..
咪冇左每個月供少少唔覺唔覺果個作用囉..
每個月供500..同你每3個月供1500...
雖然話總數最後一樣...不過你果個月要一次拎1500出黎..
就已經唔係少少,少少唔覺唔覺啦...

供滿佢會即時幫你將最後果期既單釘埋係張金會卡度...
咁果份金會即係供滿..之後要標會,就要帶番張金會卡同最後果期張單去換金器..
一D都唔電子...你要自己KEEP起D金會卡的..
如果係大頭蝦..會唔記野既話....就唔好供金會...
因為供左幾份..最後搵唔番D卡就碴都冇...

珊瑚宮

lovely_princess 發表於 18-12-22 22:54
咁要供幾多錢一個月
有幾個價錢的..
我媽供緊300一期的..
我供500一期的..
重有一隻係1000一期的..

其實供得越貴..你賺到既%就越高..
不過如果去到1000一期...我覺就已經唔係少少囉...
300就真係少左D...
500對我黎講岩岩好..

其實偶然都有JM開POST講金會..
好似都重有其他金行有金會...

不過我自己覺得周大福大間D..可信D咁囉

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

月希 發表於 18-12-22 22:59
我自己係個個月供架...
順便同我媽去下街咁....
估唔到竟然係咁傳統方式去操作, 咁真係要考慮一下岩唔岩自己
多謝你既分享

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

請問呢粒幾大粒?

珊瑚宮

瑤瑤~ 發表於 18-12-22 23:10
估唔到竟然係咁傳統方式去操作, 咁真係要考慮一下岩唔岩自己
多謝你既分享
...

但佢咁..有咁既好處既..
我自己覺得咁...實在個乜都電子化囉

珊瑚宮

lololala 發表於 18-12-22 23:15
請問呢粒幾大粒?

你估下....

睇落可能大D..因為我手細..
係特別重要改細D SIZE..
所以我買唔到靚D既款..
只能買依D簡單款...

依隻介子...人地隻手指尾都戴唔落囉
但我係戴中指....

伯爵府

月希 發表於 18-12-22 22:44
如果分開幾間供..咪唔可以合併用囉 ...

唔好意思我想問下咩叫標會呀?我岩岩供左份,佢話到時唔知幾耐可標會,當時又無件事問個職員,唔該哂你

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

男爵府

減齡達人勳章

我都想供下...但係唔係可以換返金架?

珊瑚宮

HKL.3 發表於 18-12-22 23:18
唔好意思我想問下咩叫標會呀?我岩岩供左份,佢話到時唔知幾耐可標會,當時又無件事問個職員,唔該哂你 :k ...

標會即係供滿後換金..
如果你供滿後唔即時換金..係可以KEEP住先..

我今次標左2份金會..重有2份在手...一份新的供緊...

首頁
12345...6

尾頁

跳至