自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

我供1000蚊一個月,供滿一年就加少少換一両金牌(金會唔可以換金粒),換金牌係手工最低,第時阿囡嫁先換其他野啦。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

callmebabe 發表於 18-12-22 23:53
咁到標會時要換金的話點換法?洗唔洗計埋手工錢

都有手工錢架..同你就咁買金既計法係一樣..
只係你係供金會...
用金會黎比果份錢之嘛..

即係好似你收到張GIFT CARD係5000蚊既..
你買5000蚊以內既野佢冇得找..你買5000以上自己補差額...
如果你買飾金果D..好多已經係定左價...一早係SHOW比你睇個價牌度已經包左手工錢..

珊瑚宮

koller 發表於 18-12-23 00:36
如果換金飾,差價$350, 可能抵銷左d手工錢,咁又吾係好so喎

咁又唔係...你一次過比幾千過萬...
同你每個月比幾百...
已經差左好遠...

重有就係手工錢..你係咪都要比架啦...
你唔係供金會..你比現金或LOOK卡..都要比...

如果你要講價的...講真..你供金會..一樣可以叫佢平D手工..
佢平唔平又係一回事...

依家又唔係...你供金會先要比手工錢..
其他方法比錢就唔洗...

我唔明你計手工錢黎做乜?

珊瑚宮

多利是 發表於 18-12-23 01:25
都好有興趣,請問可否換金粒?月供可否簽卡?

唔可以簽卡...
唔可以換金粒...

珊瑚宮

梁阿太 發表於 18-12-23 10:32
我供1000蚊一個月,供滿一年就加少少換一両金牌(金會唔可以換金粒),換金牌係手工最低,第時阿囡嫁先換其他 ...

點解唔KEEP住份金會..唔標會住..
就可以儲埋幾份一次過換金...

你自己換左金牌...再換其他野..
金會張卡..點都易收藏過金條喎..

而且金會..你可以等佢金價低D先換嘛...

禁止訪問

男爵府

月希 發表於 18-12-23 13:52
點解唔KEEP住份金會..唔標會住..
就可以儲埋幾份一次過換金...

金價好難講幾時跌,Keep 住份會唔標如果一路升,變相份會就一路跌,每年換一両好似開心 d

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

月希 發表於 18-12-23 13:42
都有手工錢架..同你就咁買金既計法係一樣..
只係你係供金會...
用金會黎比果份錢之嘛..

原來咁,如果本身都鍾意買下金/鑽飾的又真係唔錯。我原先以為可以買金粒或金牌。嗰d應該冇手工錢 我唔係好識。好在呢度久唔久有人好心share俾大家知

珍珠宮

其實儲咗咪迫自己買嘢?
自己儲錢其實係唔係重好?又唔怕供供下執笠?

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

我想請問,標會時係咪要本人去?
因為我供滿幾份,宜家想用黎送禮

男爵府

畀面勳章

都唔錯喎,反正年年過年都身痕想買金,唔知周生生有冇金會呢?

珊瑚宮

Cateye8888 發表於 18-12-23 22:24
其實儲咗咪迫自己買嘢?
自己儲錢其實係唔係重好?又唔怕供供下執笠?

唔係迫自己買野,係因為想買先供

珊瑚宮

cinda72. 發表於 18-12-23 14:11
換金就好,換閃閃制唔過囉,周大碌d閃閃貴過樓上舖好多喎

咁我唔識咁多,大公司買係貴d,但安心d,唔怕假先嘛

珊瑚宮

callmebabe 發表於 18-12-23 20:44
原來咁,如果本身都鍾意買下金/鑽飾的又真係唔錯。我原先以為可以買金粒或金牌。嗰d應該冇手工錢 :questi ...

好似都有手工錢,但相比起其他就只係好少??
金牐,金粒依d咁保值既野真係唔識
我供金會係為自己開心咋,唔係為儲錢

珊瑚宮

1bear1dream 發表於 18-12-23 22:37
我想請問,標會時係咪要本人去?
因為我供滿幾份,宜家想用黎送禮

係丫,要睇身份證,要簽名架

首頁
12345...6

尾頁

跳至