開有簿仔户口

hoken
|
請問有邊間銀行仲可以開有簿仔户口?
crystal媽咪
|
hoken 發表於 18-12-22 23:28

問下匯豐仲有冇?我之前開咗一隻儲蓄易, 有提款卡。喺櫃位攞錢就每次比20蚊,所以就喺櫃員機撳錢,有簿仔

渣打第一年開冇,煩咗一年上年終於俾我
hoken
|
回覆 crystal媽咪 的帖子

多謝回覆, 等我去問吓滙豐和渣打先, 之前問過中國銀行 已經冇得開簿仔了
crystal媽咪
|
hoken 發表於 18-12-23 09:15

多謝回覆, 等我去問吓滙豐和渣打先, 之前問過中國銀行 已經冇得開簿仔了 ...

好吖。中國銀行我n年前未合併開,一直keep到有。
招商永隆唔駛問,我開户嗌極都唔畀
洋洋
|
hoken 發表於 18-12-23 09:15

多謝回覆, 等我去問吓滙豐和渣打先, 之前問過中國銀行 已經冇得開簿仔了 ...

Hsbc 65歲以上才有
koala904
|
渣打my dream account 有,尋日先換完薄仔

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
wy_yen
|
crystal媽咪 發表於 18-12-23 00:07
問下匯豐仲有冇?我之前開咗一隻儲蓄易, 有提款卡。喺櫃位攞錢就每次比20蚊,所以就喺櫃員機撳錢,有簿仔 ...

儲蓄易唔係好多年前已經話唔再有喇咩?所以我果時諗點都唔會取消個戶口。。。因為只有呢隻冇最低存款要求。。。
crystal媽咪
|
wy_yen 發表於 18-12-24 12:27
儲蓄易唔係好多年前已經話唔再有喇咩?所以我果時諗點都唔會取消個戶口。。。因為只有呢隻冇最低存款要求 ...

我唔知道而家仲有冇儲蓄易,所以我叫樓主問一問
hoken
|
多謝各位回覆 😀😀
kenobaby
|
Hsbc有呀!我一直keep住有用簿仔,好多年啦!已換過10本以上。
kenobaby
|
永隆得綜合戶口先有簿仔
kenobaby
|
我有中銀、Hsbc、永隆、上商、華僑永亨(kids)既簿仔,之前幫阿女出frozen簿仔,最近cut左...因要keep住本簿都幾煩。
cklleong
|
hoken 發表於 18-12-22 23:28

交通銀行
洋洋
|
wy_yen 發表於 18-12-24 12:27
儲蓄易唔係好多年前已經話唔再有喇咩?所以我果時諗點都唔會取消個戶口。。。因為只有呢隻冇最低存款要求 ...

HSBC 仲可以開儲蓄易,冇簿、用卡、櫃面攞錢轉賬收$20、冇存款要求
洋洋
|
kenobaby 發表於 18-12-24 15:58
Hsbc有呀!我一直keep住有用簿仔,好多年啦!已換過10本以上。

新開要65歲以上才有簿
wy_yen
|
洋洋 發表於 18-12-25 13:40
HSBC 仲可以開儲蓄易,冇簿、用卡、櫃面攞錢轉賬收$20、冇存款要求

嗯嗯,即係佢之後將佢轉為冇簿仔版本,但我係舊果d, 所以仲有簿仔,我比較喜歡有簿仔一d, 可以keep record
Thanks
snowstarz
|
koala904 發表於 18-12-23 17:08
渣打my dream account 有,尋日先換完薄仔

本簿好靚
victor21hk
|
如果要渣打普通港元儲摺果種(不是DISNEY)唔是間間有得開,今年4月果陣問過,已知新蒲崗分行同埋德福分行有得開(我果本係德福開)