論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

做個靚太 發表於 18-12-25 15:00
工人姐姐應該本身都唔係好野~
不過印尼事實係好嚴重,罪不至家人,僱主唔應該~兩樣野混為一談~
況且幾唔中 ...
中肯

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

sonandson 發表於 18-12-25 00:59
行為好惡劣,事事都唔合我意
成日都偷懶唔使野,煮飯學極都咁難食
成日玩電話,使野唔上心,整壞啲電器

del

象牙宮

根據《僱傭條例》第9條,假如僱員有下列行為,僱主可以即時解僱該僱員而不需作出任何陪償:
... 它只在僱員犯下了非常嚴重的失當行為,或經過僱主多次警告後仍未能改善之 ...

根據《僱傭條例》第9條,假如僱員有下列行為,僱主可以即時解僱該僱員而不需作出預先通知或支付代通知金:

故意地不服從合法及合理的指令;
行為不當;
犯下詐騙或不誠實行為;
習慣性地疏忽職守。

行為好惡劣,事事都唔合我意 =不服從
成日都偷懶唔使野,=行為不當
成日玩電話,
整壞啲電器

再找更多吧。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

公爵府

唔想比多一個月人工即走,咪比一個月通知期囉。其實而家工人咁搶手難請,一個月都夠佢搵工啦

洋房

如果真係做到咁差,貼錢比佢走咪算

首頁

尾頁

跳至