0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我bb今日無拉按連續屙左4次便便,平時佢一系3日屙一次或者兩日,佢飲奶粉,一直便便顏色都綠黃色,屬正常,但今日連屙4次,第一次少少,第二一大包片,第三次都包一大片,第四次都吾算多,第一至二次都正常色,第三次啲便便開始水但都系正常色,第四就全黃色有啲黏液好奇怪,相中就系第四次便便,跟住無再屙,而且今日有啲發燒38.4,食完退燒藥一陣就退左燒,濕片都够,但無咩胃口甘,哄左好耐先飲,吾知有無媽咪試過bb屙尼啲屎尼?

大宅

mangobbbb 發表於 18-12-25 01:13
我bb今日無拉按連續屙左4次便便,平時佢一系3日屙一次或者兩日,佢飲奶粉,一直便便顏色都綠黃色,屬正常, ...

無拉拉發燒睇左醫生未?明天假期好難睇。
都是似腸胃唔妥,建議快快睇兒科

別墅

我bb今日無拉按連續屙左4次便便,平時佢一系3日屙一次或者兩日,佢飲奶粉,一直便便顏色都綠黃色,屬正常, ...

可能肚仔唔舒服
睇睇醫生好啲喎

複式洋房

我bb之前都試過,醫生話唔洗擔心,除非係水便,bb無哂精神唔笑既話先要睇醫生。

陪月話可能係咪啖咳唔到出黎就痾出黎,俾你參考下

複式洋房

amuroo 發表於 18-12-25 02:55
無拉拉發燒睇左醫生未?明天假期好難睇。
都是似腸胃唔妥,建議快快睇兒科
...

系丫,假期好難搵醫生丫,book左聽日睇丫,謝謝你丫(emoji)(emoji)

複式洋房

bunny_sze 發表於 18-12-25 11:45
可能肚仔唔舒服
睇睇醫生好啲喎

系丫,見佢又屙又嘔,真系心痛死

複式洋房

pmmum 發表於 18-12-25 17:38
我bb之前都試過,醫生話唔洗擔心,除非係水便,bb無哂精神唔笑既話先要睇醫生。

陪月話可能係咪啖咳唔到 ...

好彩佢有笑都算精神丫,系丫,前幾日我有聽到佢好似有痰,水便系點咖?無殘喳個啲?

複式洋房

mangobbbb 發表於 18-12-25 17:51
好彩佢有笑都算精神丫,系丫,前幾日我有聽到佢好似有痰,水便系點咖?無殘喳個啲?
...

水便我都唔知係點,應該係好稀好多水。醫生話最靚的便便就好似雞蛋花咁,幾日無便便都好正常。

醫生成日都肯得好輕鬆,好多媽媽覺得唔妥既事,醫生都會話無事,所以我自己都放輕鬆左,可以觀察多一兩日,如果情況無變,bb又無咩精神,就去睇下醫生。

複式洋房

pmmum 發表於 18-12-25 19:27
水便我都唔知係點,應該係好稀好多水。醫生話最靚的便便就好似雞蛋花咁,幾日無便便都好正常。

醫生成日 ...

系丫,無錯丫,個啲醫生成日都講得好清鬆甘,做媽咪嘅就擔心到半死(emoji)(emoji)我諗住聽日去睇下醫生,開定啲葯擺系度都好,等bb好辛苦發燒先俾佢食!做人媽咪屎尿屁都要擔心!!吾該晒你丫(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

應該系消化唔好,希望BB快D好返。

首頁

尾頁

跳至