0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb食奶粉,之前隔日一次大便,近黎成4、5日先去到,有屁放,平時有幫佢按下肚仔,係咪應該轉奶粉?

複式洋房

kenchiu311 發表於 18-12-25 22:45
我bb食奶粉,之前隔日一次大便,近黎成4、5日先去到,有屁放,平時有幫佢按下肚仔,係咪應該轉奶粉?
...

之前我bb都系甘,去睇醫院度check,啲醫生話有屁放姐系代表啲腸有郁,吾洗太擔心,跟住我日日幫bb冲完凉加bb潤膚油就幫佢打圈搓肚仔 ,依加大約2.3日去一次便便,只要bb精精神神,肯飲肯玩,濕片够,有屁關係其實都吾洗太擔心,尼個系我經歷,如果真系太擔心,去睇下醫生拉,始終每個bb都吾同

大宅

mangobbbb 發表於 18-12-26 02:04
之前我bb都系甘,去睇醫院度check,啲醫生話有屁放姐系代表啲腸有郁,吾洗太擔心,跟住我日日幫bb冲完凉加 ...

好呀 謝謝你

複式洋房

mangobbbb 發表於 18-12-26 02:04
之前我bb都系甘,去睇醫院度check,啲醫生話有屁放姐系代表啲腸有郁,吾洗太擔心,跟住我日日幫bb冲完凉加 ...

我bb都係三個半月,人奶+奶粉,都係幾日先有一次便便,但啲屁勁臭。之前睇醫生都係話bb幾日係屎痾都好正常,同你講既野都一樣,所以樓主唔洗咁擔心。

不過我有俾佢隔日食益生菌滴劑,唔知有無影響。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

暫時先用掌心順時針幫BB搓肚仔,可以幫助腸蠕動同排便。

公爵府

kenchiu311 發表於 18-12-25 22:45
...

我仔之前都試過咁,不過佢係好有規律嘅,隔3-4日一次,問過醫生話冇問題wor,因為佢冇咩異常

珍珠宮

有放屁就唔使擔心,可以幫佢搓肚仔

首頁

尾頁

跳至