懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

pp318pp318 發表於 19-1-21 22:16
我第一日去嘅診所冇得做測試,醫生叫我食住panadol退燒先,之後再去第二間做測試,結果係中咗....

第一日 ...

大肚可以食特敏福?
如果冇燒,只係有咳有痰,駛唔駛做快速測試?

大宅

torocat2010 發表於 19-1-21 22:55
大肚可以食特敏福?
如果冇燒,只係有咳有痰,駛唔駛做快速測試?

唔好估估下,都係聽醫生建議。
我睇開嘅家庭醫生雖然冇得做測試,但佢經驗都覺得我中甲流,所以叫我快啲去做測試。

男爵府

我都中左甲流
醫生都有開特敏福
因為大辛苦又高燒 無得揀 都要食

大宅

zz724 發表於 18-12-26 09:46
我早兩星期12週中左甲型,高燒左超過39度兩日,食Panadol 無退過燒,去左港安睇醫生,佢話持續高燒會影響bb ...

請問你地有無自我隔離 隔離幾耐架 帶口罩幾耐架

別墅

我同事中咗, 怕影響屋企人,帶住口罩瞓覺。 我之前入院, 不是因為流感, 但係怕被流感感染, 自己都帶住口罩瞓覺

子爵府

tabob 發表於 19-1-30 07:45

隔離直至完全好返,口罩就即使好返都要日日帶

複式洋房

tabob 發表於 19-1-30 07:45

醫生話七日內都有傳染力,所以我七日無出過去呀
自從病過一次,我出親街都會帶口罩,除咗食飯會除低之外

大宅

我懷孕9週中咗甲流,辛苦到爆
醫生都係開特敏福同擴生素比我,佢話放心對孕婦冇影響的,希望各位媽媽保重好身體,順順利利

別墅

angelchen1109 發表於 19-1-30 14:14
我懷孕9週中咗甲流,辛苦到爆
醫生都係開特敏福同擴生素比我,佢話放心對孕婦冇影響的,希望各位 ...

我又係中咗甲流,5w,咳到成身都痛,醫生開咗抗生素同退燒藥。特敏福佢叫我自己考慮食唔食。佢話係醫生嘅角度就要我食嘅,係朋友嘅角度就.....(無講嘢)
Touchwood 第二日退咗燒。不過仲有少少咳。同勁出汗,希望大家都快啲好返啦!

首頁

尾頁

跳至