心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果有一部洗腦機,我想洗走我曾經傷害過既人既回憶,我自己唔會洗,因為要永遠提醒自己唔好再重複反錯。可惜呢個係無可能發生既事,所以一早已經選擇用餘生去好好愛惜所有人

記性太好都唔係好事..........

男爵府

洗腦係強迫性逃避,人從此就無進步!
受傷係經驗,再難行既路都輕易走過。

假如洗咗腦,就永遠唔會有以下兩金句!
“永遠提醒自己唔好再重複反錯”
“一早已經選擇用餘生去好好愛惜所有人”

加油!

複式洋房

回覆樓主:

樓主都已經揀好前路就唔好向後望,向前跑,當看過身邊風景往後走過時一切都不過如此

公爵府

Junjuncheung 發表於 18-12-26 02:05
如果有一部洗腦機,我想洗走我曾經傷害過既人既回憶,我自己唔會洗,因為要永遠提醒自己唔好再重複反錯。可 ...
我都好想有部洗腦機,洗走曾經傷害我既人,我日日諗番曾傷害我既人唔開心的事,好辛苦

大宅

回覆樓主:

開心嘅留起 , 傷心嘅忘記。日子始終要過。

公爵府

Junjuncheung 發表於 18-12-26 02:05
如果有一部洗腦機,我想洗走我曾經傷害過既人既回憶,我自己唔會洗,因為要永遠提醒自己唔好再重複反錯。可 ...

過去嘅嘢就學識放開,成日諗住傷害,邊會過得開心,反正害人之心不能有,行正企正,就心無旁騖

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已刪除用户

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已刪除用户

已刪除用户

子爵府

親子王國15週年勳章

受傷也是一種人生體驗,他成就了今日的我,當然更感激對我好的人。

象牙宮

如果有一部洗腦機, 一定洗一下腦。

時常受傷害。傷害我的人是不有點多?。當我是發洩工具。

連新年都要剌我。 

如果有一部洗腦機
如果有一部洗腦機

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

如果有一部洗腦機,我希望從來冇認識過你

首頁

尾頁

跳至