自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

洋房

大家好,本人偶然見到這個討論區,希望有c fu 俾啲意見。我已踏入中年,過往際遇十分之差,所以希望找到師傅指點迷津,就是這樣一有不如意就求教命理,基本上大部份亦已試過:澳門摸骨,水晶,八字掌相,紫微斗數,三世書,蘇師傅,破衣教,問神,奇門遁甲,扶乩,身份証測命,全部試過,差啲去拜埋狐仙。但到現在人到中年都係一貧如洗,冇老婆,冇物業,近呢十幾年轉工轉到暈,現仍欠下一筆債務,都唔知將來如何。
講咗咁多,其實想問下睇得多命理,條命是否會越差呢? 所以我近呢幾年都已經沒有再去睇了。
另外,想問下,是否有啲人嘅命格生來就係冇錢淨呢?

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

咁睇咁多結論係咪都係一樣?我睇三個師傅, 命運都係差不多, 我諗個個時間出世, 就係咁上下。

大宅

油麥麥 發表於 18-12-26 20:10
性格改變命格

深感同意樓主仲未知自己問題係邊

洋房

回覆 LittleRoxie 的帖子

其實有部份債項係還緊大學loan.

男爵府

樓主係美國讀大學?

洋房

回覆 jannie1223 的帖子

唔係,只係中途出家,在港夜晚半攻讀去完成學位而矣。

珊瑚宮

回覆樓主:

性格改變決定命運
晒錢睇咁多野, 不如專心工作搵錢好過。
機會係留俾有準備的人

wcpcelia    發表於 18-12-29 18:45

伯爵府

生涯規劃要一早計劃好,尤其男仕,你做邊行,係揾吾到錢定儲吾到錢?拍拖講緣份,比多小小資料,介紹你比蚊姐

水晶宮

回覆樓主:

周身唔聚財

珍珠宮

agosto622 發表於 18-12-26 20:06
大家好,本人偶然見到這個討論區,希望有c fu 俾啲意見。我已踏入中年,過往際遇十分之差,所以希望找到師 ...

呢啲嘢信則有、不信則無,一切都係掌握自己手中。如果係韮菜命建議你有錢就買變現能力高且有升值潛力嘅物品當逼自己儲錢。。。

子爵府

之前一直睇相無人講,近年轉了另一師傅,佢就係話我命中無財,因為五行欠木水,儲左錢都會用曬係其他人身上,所以我打算改名,佢話改名後3個月就見效,如到時有改善,我話你聽

珍珠宮

大家好,本人偶然見到這個討論區,希望有c fu 俾啲意見。我已踏入中年,過往際遇十分之差,所以希望找到師 ...

我聽過幾個cfu都話命好(emoji)如運好。即是你本身係一架跑車但落在不平坦的路係無用。反之你本來只係一個普通的車但落在平坦既路你比起架法拉利仲快到終點。路即係每年流年金木水火土。夾到你就本身命一般都會好。

我都係好多年都唔順。呢兩年係最差添。做左1x年既工都無做。情緒差到差點抑鬱。上年屋企睇開風水我隨口問我無年好。佢就話因為我大運未到。火又重。望出年水運會好。其實點都好都要面對。正因去中年先要積極面對。

你睇李家嵿。點會想到佢呢個年紀先有咁既運。

用戶要求終止服務

Winnie_1210 發表於 18-12-26 21:08
呢啲嘢信則有、不信則無,一切都係掌握自己手中。如果係韮菜命建議你有錢就買變現能力高且有升 ...

What is 韮菜命
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

用戶要求終止服務

jojoplanet 發表於 18-12-26 21:25
我聽過幾個cfu都話命好(emoji)如運好。即是你本身係一架跑車但落在不平坦的路係無用。反之你本來只係一個 ...

仲有黎耀祥
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

你太迷信

男爵府

真係有儲唔到錢嘅命格,我識人就係咁,身無分文,一有少少錢(唔多講緊一萬幾千),屋企一定有事要用左佢,我識佢8年,一直係咁,未至於欠人錢,絕對儲唔到錢。

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

樓主,真心建議你睇下「了凡四訓」這本書,敎你點樣行善積德改造命運

https://book.bfnn.org/books/0619.htm

首頁
12345...7

尾頁

跳至