拍攝結婚相選擇

Little_lamlam
|
有冇人可以分享拍攝結婚相重要事項?心得?
預計$5000-$12000
打算香港/台灣/日本

初步揾左少少info
但無從人手⋯⋯

kaman0617
|
Little_lamlam 發表於 18-12-26 22:22
打算香港/台灣/日本

你個預算咁既價就香港影,唔係串你。
就算台灣影,簽萬幾蚊plan到時又話唔包乜唔包乜,你加加埋埋識雕條都要2萬幾啦
jackiemei
|
Little_lamlam 發表於 18-12-26 22:22
打算香港/台灣/日本

你個預算係想包咩?

jackiemei
|
kaman0617 發表於 18-12-26 23:01
你個預算咁既價就香港影,唔係串你。
就算台灣影,簽萬幾蚊plan到時又話唔包乜唔包乜,你加加埋埋識雕條都 ...

你啱,我7年前台都用咗2萬幾
mike89
|
返b6都未必得
mike89
|
服裝set頭化妝全部自己攪,5000應該可以包個攝影師一日
BGCOME08
|
我都唔係串你,呢個價又想影得靚,返大陸影啦,而家大陸影D婚紗相好得,靚過香港仲得。
jackiemei
|
你可以自己化妝、set頭、影埋

錢用係淘婚紗、禮服、飾物、印相、相架、機票、酒店嘅話應該香港、台灣、大陸都可以;日本我就覺得12000都唔得⋯⋯
tansyneko
|

tester5
|
打算香港/台灣/日本

我朋友當年係台灣映,初時,我都唔抱太大期望。
但真係映得好靚,好有美感,全部要加錢,埋單5萬。。。好貴

tsung    發表於 18-12-27 19:52
|
BGCOME08 發表於 18-12-26 23:06
我都唔係串你,呢個價又想影得靚,返大陸影啦,而家大陸影D婚紗相好得,靚過香港仲得。
...

都多左一個選擇 thx
|
jackiemei 發表於 18-12-26 23:01
你個預算係想包咩?

簡單衫一套、化妝
不用相架之類
|
tester5 發表於 18-12-26 23:15
我朋友當年係台灣映,初時,我都唔抱太大期望。
但真係映得好靚,好有美感,全部要加錢,埋單5萬。。。好 ...

可能服務真係好好同專業
北寄貝
|
Little_lamlam 發表於 18-12-26 23:25
簡單衫一套、化妝
不用相架之類

出去影,機票酒店都無左幾千蚊喇!一係深圳,一係自己化妝、整頭,包車,請攝影師香港/澳門影。
Taitaimui
|
Little_lamlam 發表於 18-12-26 23:25
簡單衫一套、化妝
不用相架之類

岩岩朋友介紹左一間
前紅豆老闆私人開既
7000hkd到影到晒全部相 包三套衫
但就無相簿 相架送
如果要埋就一概$10000,4套衫
Taitaimui
|
Taitaimui 發表於 18-12-26 23:30
岩岩朋友介紹左一間
前紅豆老闆私人開既
7000hkd到影到晒全部相 包三套衫

我自己就join左日本,包衫包全部相
$22000不過唔包自己機票酒店
肥桔
|
你個budget maybe 係香港、澳門影仲得.....外地難啲
肥桔
|
大陸都做到
spikenard
|
上海係一個唔錯的選擇,集中西文化新舊交融的特別地方,有很多影相元素選擇,萬5蚊係有但你預係最基本的套餐,再想改動變更就要加錢
happysharingman
|
你睇下bliss wedding