夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

aeiou1234 發表於 18-12-27 00:48
再一次因爲呢個問題嚟呢度

已經過咗十年,樓已賣,佢亦已申請破產。以為佢會改過,但原來都係我一雙情願。 ...
呢種心引[病]唉...........自己唔想,無得幫手

侯爵府

畀面勳章

qc1220 發表於 19-1-4 19:34
賭博無得救,我前夫就是一個例子,樓都賣了,婚都離了7年已經,還不知悔改,甚至直到而家都仲欠緊債。
...

係,次次話唔再賭唔再借,過一排又心癮起,沒完沒了。

禁止訪問

大宅

當年的我,看看吧。https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4061618

直到現在,我查到佢比當年仲過份,欠債已達50萬,我唔敢唸可能仲有d係查唔到的。
我勸你還是離婚吧,賭博係無得救,好好愛自己,不要為這樣的人賠上自己一生。

大宅

還要多等兩年??
以為孩子不知道?可能已察覺

男爵府

qc1220 發表於 19-1-9 15:41
當年的我,看看吧。https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4061618

直到現在,我查 ...

50萬係咪賭錢?有無同佢離婚?

大宅

Agreed. 不值得為這個人賠上自己一生.

斬纜.

大宅

各位,

有個爛賭鬼係身邊日子真係好痛苦,佢地既特徵係好鐘意講大話,作故事,自編自導自演係佢既強項, 逃避,唔出聲又係佢優勝之處。

係幾年前係尼個平台上面,認識左一位姊妹,佢帶我認識一間戒賭中心,係當中我明白到原來我老公係一個病態賭徒,而我係病態家人,因為我不斷用錢去幫佢,幫到自己乜都冇晒先識醒,原來我一直用錯方法,錢冇晒,身邊果位依然冇變過,不斷重覆賭輸借 還嘅狀態,後來我係中心上左家人課程,明白如要幫佢係絕對絕對唔可以用錢去幫,係課堂中有好多得著,而我老公都在中心學習同上堂, 糾正佢以往一D錯誤既心態。中心有好多好好既同工教導,有同路人一齊支持,彼此鼓勵。

所以如你地家人或朋友受賭博行為困擾,建議快D搵求助。最少起碼學自救同保護屋企人先。

工福問題賭徒復康中心,求助電話:27487207

伯爵府

回覆樓主:

仲等?即刻離開吧!

大宅

JP930 發表於 19-1-29 22:05
50萬係咪賭錢?有無同佢離婚?

已離婚有7年了,但這7年他仍然無改過。

男爵府

qc1220 發表於 19-2-2 20:15
已離婚有7年了,但這7年他仍然無改過。

離開係好事,當年我第一個男友都係咁,幫左佢還N次錢先明白,賭仔係無得救的

大宅

十年?比我一早唔忍佢,2年都唔好等啦,
其實你小朋友仲有2年dse咁都好大個啦,唔好拖啦,同佢解釋佢會明白。

大宅

回覆 qc1220 的帖子

睇左你舊帖,真係好彩走得快!我識人個老公一次又一次講大話欠債,佢父母樓都按埋幫佢還,夾埋都還左接近200萬,個老公多次溝女欠債,個老婆都仲唔走

大宅

Wish1388 發表於 19-2-3 23:08
回覆 qc1220 的帖子

睇左你舊帖,真係好彩走得快!我識人個老公一次又一次講大話欠債,佢父母樓都按埋幫佢 ...

只可以講法律對女人無保障,我覺得女人真係無結婚既必要,一個人仲開心,自己搵錢想食乜就食乜,想買乜就買乜,何必結婚將人生賭落一個男人身上,到頭來被出軌,幫男人還債,唔好彩的話仲要拖住個小朋友被社會傳統觀念降低身價。

洋房

我老公3年前過大海輸左10幾萬,鬧過一次離婚,最近又唸唔開,輸左40萬⋯⋯我依家唔知點算好⋯⋯個女6歲⋯⋯

琥珀宮

回覆樓主:

公爵府

已經過咗十年,樓已賣,佢亦已申請破產。以為佢會改過,但原來都係我一雙情願。 ...

得罪講句,你都幾天真

禁止訪問

公爵府

仲等...?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

其實佢心中想發達,但事與願違,未........夢醒

首頁

尾頁

跳至