有冇人試過電/染髮之後係咁甩髮?

Clause
|
之前見白頭髮多左,就去染髮,順便轉轉新髮型就電+染,無諗到搞完之後過左一個月,頭髮甩得密左好多,以前最多十幾廿條,而家梳一梳頭已經十幾條,都未計係枕頭果D頭髮,想去睇醫生,睇咩醫生好...
asweetmom
|
你同時做兩種最傷髮的行為,多掉了頭髮也不意外。
Leeee543
|
皮膚科醫生?
或者去植髮中心做檢查都ok
依家有好多免費檢查
富貴榮華
|
asweetmom 發表於 18-12-27 11:31

認同! 而且甩十幾廿條唔算真係好誇張
得閒用下d強韌洗頭水護髮素同出去做下treatment
應該已經夠
Chloegg
|
試過, 其實毛囊不嬲都係脫同唔脫之間既臨界點, 結果染電髮就突破左個點, 所以就係咁甩, 之後都好難恢復返
Clause
|
asweetmom 發表於 18-12-27 11:31
所以都好後悔
Clause
|
富貴榮華 發表於 18-12-27 21:11
認同! 而且甩十幾廿條唔算真係好誇張
得閒用下d強韌洗頭水護髮素同出去做下treatment
應該已經夠 ...
但感覺比之前薄左好多d頭髮
Clause
|
Chloegg 發表於 18-12-28 11:22
試過, 其實毛囊不嬲都係脫同唔脫之間既臨界點, 結果染電髮就突破左個點, 所以就係咁甩, 之後都好難恢復返 ...
吓,唔係掛,我都未好老,咁快甩哂頭髮咁肉酸點得
Chloegg
|
Clause 發表於 18-12-28 12:58
吓,唔係掛,我都未好老,咁快甩哂頭髮咁肉酸點得
睇下食藥阻唔阻到甩啦...冇辦法, 怕肉酸既話之後去植髮lol, 好多人去到甩頭髮甩到不可收拾既地步就會植
Catpigb45
|
Clause 發表於 18-12-27 10:58
之前見白頭髮多左,就去染髮,順便轉轉新髮型就電+染,無諗到搞完之後過左一個月,頭髮甩得密左好多,以前 ...

兩樣一齊做咁緊係傷啦…