岩岩發現有左,下一步應該做咩?

Nickybb121
|
岩岩用驗孕棒驗孕發現有左一個月左右,想問下係味去是但一間診所寫醫生紙,然後去健康院檢查及排期?

另外請問健康院係有幾多個月開始要覆診?係味要平日請假去覆診?點樣同老闆請假?咁咪未夠三個月會比老闆知道?

謝謝(emoji)
yee_0808
|
Nickybb121 發表於 18-12-27 12:10
岩岩用驗孕棒驗孕發現有左一個月左右,想問下係味去是但一間診所寫醫生紙,然後去健康院檢查及排期?

另外 ...

去左診所驗尿拎左個懷孕證明,之後去健康院登記
好似係10-11週第一次去健康院做檢查,我個間健康院就逢星期三做檢查既,未必間間一樣,我未夠3個月就同左上司講呀~比埋懷孕證明佢
ayi212
|
首先去診所攞證明信,第二步係去醫院登記,醫院會安排定床位同產前檢查同分配你去健康院
我要做媽媽
|
具體要睇你果間健康院既期,每間俾到既期都唔一樣架
GCHK
|
ayi212 發表於 18-12-27 19:35
首先去診所攞證明信,第二步係去醫院登記,醫院會安排定床位同產前檢查同分配你去健康院
...

對亞,我果時都係咁嘅順序
太陽媽媽
|
Nickybb121 發表於 18-12-27 12:10

另外 ...

恭喜!我都係啱啱check到,今日去咗睇開的婦科醫生驗血,聽日至有結果!我都正有疑問之後要點,哈哈。今日唔記得問,等下星期覆診要仔細問下
Nickybb121
|
頭先去餐廳食飯飲左杯室溫水,返到屋企諗諗下好驚係水喉水,會唔會有事架?我朋友又係都要我試下個雪糕甜品,我又耳仔軟食左三啖仔雪糕,依家好擔心呀!
fat2342002
|
我都係啱啱check到呀❤️
Nickybb121
|
fat2342002 發表於 18-12-27 23:10
我都係啱啱check到呀❤️

恭喜您呀,你幾多week呀
fat2342002
|
Nickybb121 發表於 18-12-27 23:13
恭喜您呀,你幾多week呀

我唔知呀(emoji)clearblue 話1-2weeks,但上次m是一個月前。
Nickybb121
|
fat2342002 發表於 18-12-28 00:13
我唔知呀(emoji)clearblue 話1-2weeks,但上次m是一個月前。

我都係上個月21號m come到依家,用綠d check 有兩條綠,我應該都係2week,未去搵醫生(emoji)comfirm
fat2342002
|
Nickybb121 發表於 18-12-28 00:36
我都係上個月21號m come到依家,用綠d check 有兩條綠,我應該都係2week,未去搵醫生(emoji)comfirm
...

我同你只差1 week!,而家我都唔知next step應該點!大家交流下(emoji)
Nickybb121
|
fat2342002 發表於 18-12-28 00:44
我同你只差1 week!,而家我都唔知next step應該點!大家交流下(emoji)

咁你叫醫生寫紙比你未呀
Nickybb121
|
太陽媽媽 發表於 18-12-27 20:40
恭喜!我都係啱啱check到,今日去咗睇開的婦科醫生驗血,聽日至有結果!我都正有疑問之後要點,哈哈。今日 ...

恭喜您先呀!係咪婦科先有得驗血架?普通科驗孕都係用驗孕棒?
fat2342002
|
Nickybb121 發表於 18-12-28 10:04
咁你叫醫生寫紙比你未呀

我未呀?好似4weeks先要去。。?
imbearbe
|
我都岩岩驗到 (emoji)(emoji)(emoji)

我幾日前先做左天灸會唔會有咩事架..... 有貼肚
Nickybb121
|
yee_0808 發表於 18-12-27 18:28
去左診所驗尿拎左個懷孕證明,之後去健康院登記
好似係10-11週第一次去健康院做檢查,我個間健康院就逢星 ...

如果想係私家同政府同時做產檢,係咪都係用同一張醫生紙去登記?
Nickybb121
|
imbearbe 發表於 18-12-28 10:24
我都岩岩驗到 (emoji)(emoji)(emoji)

我幾日前先做左天灸會唔會有咩事架..... 有貼肚

有冇問下醫生呀?
imbearbe
|
Nickybb121 發表於 18-12-28 10:53
有冇問下醫生呀?

打左去問,等覆。
我做完先比張須知我話孕婦忌做... 鬼知咩 (emoji)(emoji)(emoji)
次序錯哂
Nickybb121
|
imbearbe 發表於 18-12-28 11:27
打左去問,等覆。
我做完先比張須知我話孕婦忌做... 鬼知咩 (emoji)(emoji)(emoji)
次序錯哂

冇野的唔洗太擔心

我都唔小心飲左水喉水同食左雪糕