點樣check到美容院部皮秒機係真?

粉紅天空
|
成日睇新聞有美容院用假機
點先check到美容院幫我地打果部機係真嫁?
sandymama101
|
大型美容院就可以知佢用咩機...小型既真係唔知係咪淘寶野
sstepphanie
|

大型個d應該就唔敢呃人既,唔驚臭朵咩
但小型就唔敢講,真係一間間,
個人感覺就係太平個d信唔過
粉紅天空
|
sandymama101 發表於 18-12-27 23:47
大型美容院就可以知佢用咩機...小型既真係唔知係咪淘寶野

我見新聞成日有報導美容院用假機俾人拉
但係果d都係小型
唔知點先check到呢
issactmaria
|
你咪直接問美容完Pico 機牌子囉!
粉紅天空
|
issactmaria 發表於 18-12-28 09:10
你咪直接問美容完Pico 機牌子囉!

佢同我講係外國機
幾百萬買返黎
但我見佢有張poster係度,係黎諾懿代言既婥絲香港美容儀器公司d機黎
issactmaria
|
粉紅天空 發表於 18-12-28 09:15
佢同我講係外國機
幾百萬買返黎
但我見佢有張poster係度,係黎諾懿代言既婥絲香港美容儀器公司d機黎

外國機都有牌子㗎,香港以外韓國、台灣也算外國機。一部靚嘅皮秒機差不多接近2 m, 你猜她的店鋪規模也略知一二。另,你諗住用幾錢做一次Pico?
粉紅天空
|
issactmaria 發表於 18-12-28 09:27
外國機都有牌子㗎,香港以外韓國、台灣也算外國機。一部靚嘅皮秒機差不多接近2 m, 你猜她的店鋪規模也略知 ...

我用左$2800 試做左一次(皮秒去斑加嫩膚)
因平時係佢果度做開facial
下次去做佢實撩我join course
所以都想check下部機是否安全
ktang0
|
佢同我講係外國機
幾百萬買返黎

其實之前都有人答過你好多次,你果部係國產copy 機, 並非外國既,除非你將大陸都界定為外國啦
sandymama101
|
粉紅天空 發表於 18-12-28 07:40
我見新聞成日有報導美容院用假機俾人拉
但係果d都係小型
唔知點先check到呢

Check唔到架....人地有心呃你!話你知係咩機, 到做果陣就變左大陸野! 驚就去大型美容院做啊~
粉紅天空
|
ktang0 發表於 18-12-28 10:08
其實之前都有人答過你好多次,你果部係國產copy 機, 並非外國既,除非你將大陸都界定為外國啦:ig ...

因為我咨詢過幾個部門,佢地都話唔係佢地負責
我都想睇下作為消費者可以點保護自己
如果佢再係咁樣講我都可以控訴佢
ktang0
|
粉紅天空 發表於 18-12-28 10:14
因為我咨詢過幾個部門,佢地都話唔係佢地負責
我都想睇下作為消費者可以點保護自己
如果佢再係咁樣講我都 ...

其實佢只係誇大左部機嘅價錢,有jm踢爆個話呢部機只係幾萬蚊。
咁佢有冇答係咩國家?只要佢講得出個國家名,但係又唔係中國嘅話,你就可以去海關舉報佢商品說明條例。
又咁講啦!其實你根本都唔信佢,點解仲要再去?定係你好想證實佢講嘅係真話?
粉紅天空
|
ktang0 發表於 18-12-28 10:19
其實佢只係誇大左部機嘅價錢,有jm踢爆個話呢部機只係幾萬蚊。
咁佢有冇答係咩國家?只要佢講得出個國家名 ...

因為我仲有好多facial package 係佢度
如果普通facial 其實無咩所謂
但次次去親佢都叫我做皮秒
堅持過幾個月最尾心軟左就試做左
下次再去我唔知點堅持好

ktang0
|
粉紅天空 發表於 18-12-28 10:22
因為我仲有好多facial package 係佢度
如果普通facial 其實無咩所謂
但次次去親佢都叫我做皮秒

如果我係你就會話已經係出面join左美國機嘅pico, 覺得有保證啲,講到咁佢都應該收聲啊!
cinda72.
|
佢同我講係外國機
幾百萬買返黎

幾百萬
多左個百囉,你google下,出晒廣告,幾皮野一部乍
粉紅天空
|
ktang0 發表於 18-12-28 10:39
如果我係你就會話已經係出面join左美國機嘅pico, 覺得有保證啲,講到咁佢都應該收聲啊!
...

我以前係醫生度打過傳統laser去斑
而家d斑出返黎
之前佢sell 我join 果陣我拒絕話寧願係醫生度打皮秒 安全d
佢都可以講到 我之前係醫生度打laser咪打到我皮膚咁差 醫生唔一定好
佢把口好西利
粉紅天空
|
cinda72. 發表於 18-12-28 10:48
幾百萬
多左個百囉,你google下,出晒廣告,幾皮野一部乍
...

為左錢不擇手段
cinda72.
|
粉紅天空 發表於 18-12-28 11:06
為左錢不擇手段

佢誇張機價啫,真pico閒閒地都幾10萬1部,貴起上黎真係過百萬,但唔係佢果部之麻
粉紅天空
|
cinda72. 發表於 18-12-28 11:08
佢誇張機價啫,真pico閒閒地都幾10萬1部,貴起上黎真係過百萬,但唔係佢果部之麻
...

佢講左好大堆野,我都唔記得左嚕
話依部機唔會反黑,唔記得左係話好過1056 定依部係1056
cinda72.
|
粉紅天空 發表於 18-12-28 11:09
佢講左好大堆野,我都唔記得左嚕
話依部機唔會反黑,唔記得左係話好過1056 定依部係1056
...

1064,波長啫
唔知佢得唔得,未做過,但2800蚊就肯定唔得,唔值,做廿次自己買部機都得啦